Εκδηλώσεις / Νέοι Αγρότες

Ημερίδες Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας

neoi408
 Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας 
 
Ενημερωτικό σημείωμα – Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πρόγραμμα εκδηλώσεων – Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων στον αγροτικό τομέα «Νέο φορολογικό καθεστώς», «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών», «Καταγραφή γεωργικών φαρμάκων»
Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή  Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και τον  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» ενημερωτική εκδήλωση  στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου του Δήμου  Ρήγα Φεραίου  με θέμα:
«Νέο καθεστώς φορολόγησης στον αγροτικό τομέα»
 την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 ώρα 11:00 πμ. με ομιλητές  τους κυρίους:
       Βλόντζο Γεώργιο, Γεωπόνο, Λέκτορα Αγροτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
• Βαλιώτη  Σπυρίδων, Οικονομολόγο, Αντιπρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Περ. Τμ. Θεσσαλίας
• Χρηστάκη  Γεώργιο,  Οικονομολόγο, Γενικό  Γραμματέα Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Περ. Τμ. Θεσσαλίας 
Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες όμοια εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού (θέση Πλατάνια)  σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωσή μας.
Επίσης ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας  σε συνεργασία με την  Περιφερειακή  Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, τη  Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,  τους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου διοργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης ενδιαφερόμενων, για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για το έτος 2014.
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
  Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Ώρα έναρξης 10:30 πμ
  Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου του Δήμου  Ρήγα Φεραίου. Ώρα έναρξης 11:00 πμ
  Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού (θέση Πλατάνια). Ώρα έναρξης 10:30 πμ
• Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής. Ώρα έναρξης 10:30 πμ
Καλούνται οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες, Γεωπόνοι Μελετητές και κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσουν τις ημερίδες σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα.neoi403
Παράλληλα έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με το ΥΠΑΑΤ καθόσον,  διάχυτη  ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των μελών μας που ασχολούνται με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων αλλά και των αγροτών μετά την ενημέρωση για τη διασύνδεση της ΑΕΕ με την ηλεκτρονική εγγραφή και καταγραφή των λιανικών πωλήσεων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠ.Α.Α.Τ. σύμφωνα με την Υ.Α. 2519/28169/5-3-2013 (ΦΕΚ Β’ 649) ως απόρροια του  Ν. 4036/2012 «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».
Η ενέργεια κρίνεται απαραίτητη για την ασφάλεια των χρηστών των γεωργικών σκευασμάτων και εισροών αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος καθότι άναρχα μέχρι σήμερα και χωρίς έλεγχο διακινούταν οι εισροές στην γεωργική παραγωγή. Ωστόσο δεν λείπουν και οι προβληματισμοί μας για την ελλιπή φυτοπροστασία ορισμένων δυναμικών καλλιεργειών κυρίως οπωροκηπευτικών, που συνεισφέρουν στην αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Γεωργικού Προϊόντος, ενώ παραμένουν ακάλυπτες λόγω ελλείψεως εγκεκριμένων σκευασμάτων.
Η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής των καταστημάτων πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων και της μετέπειτα καταχώρησης από μέρους τους, όλων των λιανικών πωλήσεων φυτοπροστατευτικών προϊόντων είναι υποχρεωτική από 1/1/2014.
Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας με  σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των χρηστών  της νέας εφαρμογής, κατόπιν συνεννόησης με τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, τις ΕΑΣ αλλά και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου προγραμματίζει ενημερωτική εκδήλωση με αρμόδιους εκπροσώπους  του ΥΠΑΑΤ.
Παράλληλα ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας μετά από πρόσκληση του «Ομίλου Καρεκλίδη», θα συμμετέχει ενεργά στην διημερίδα «Μαγνησία 2014, Έτος Επανεκκίνησης». Μια  πολύ εποικοδομητική πρωτοβουλία  όπου περισσότεροι από 75 ομιλητές, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, τουρισμού, υποδομών και άνθρωποι της αγοράς, έχουν κληθεί και θα μιλήσουν. (magnesianews.gr)
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Volos Palace, όπου σε οκτώ θεματικές ενότητες θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, με στόχο την ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας
Θα συμμετέχουμε στην 4η Θεματική Ενότητα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:15μ.μ.-21:00μ.μ. στην Αίθουσα «Μαγνησία» με θέμα:
«Αγροτική Οικονομία. Η μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ 2014-20. Τυποποίηση- εξαγωγές, νέα προϊόντα και καλλιέργειες/ κτηνοτροφία.»
Και ομιλητές:
• Πρίντζος Νικήτας, Πρόεδρος ΕΑΣ Βόλου
• Κίτσος Γιάννης, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Ν.Αγχιάλου η «ΔΗΜΗΤΡΑ»
• Κίττας Κωνσταντίνος, , Καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• Γούλας Παναγιώτης, Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ Λάρισας, Πρόεδρος του ΔΣ ΤΕΙ Λάρισας
• Λάμπρος Κων/νος, πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας
Μέσα στον Φεβρουάριο προγραμματίζουμε την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας,  ενώ αμέσως μετά θα προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου.
Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους ενδιαφερόμενους, να συνδράμουν με την πολύτιμη παρουσία τους στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, ώστε όλοι μαζί και μετά από την πολύτιμη καταγραφή όλων των απόψεων, να συμβάλουμε ουσιαστικά στο «σύνθημα» που είναι και το θέμα της τελευταίας διημερίδας  «2014, Έτος Επανεκκίνησης». Ο Γεωπονικός Σύλλογος χρόνια τώρα, αθόρυβα και διακριτικά προσπαθεί, ας βάλουμε λοιπόν όλοι μας ακόμη ένα λιθαράκι.
Για το Δ.Σ.
Ο
 πρόεδρος
Λάμπρος Κωνσταντίνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s