ΑΓΟΡΕΣ

H Δημοκρατία των Αγροτών ξεκινά τη λειτουργία της

Η πρώτη στεγασμένη Αγορά Παραγωγών στην Ελλάδα, η Farmers Republic είναι γεγονός και «κάνει πρεμιέρα» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014.

Στο Κόμβο Αγίου Στεφάνου, σε μια στεγασμένη και πλήρως κλιματιζόμενη αίθουσα 1.200 τ.μ, οι Έλληνες παραγωγοί για πρώτη φορά συναντούν απευθείας τους καταναλωτές και «συστήνουν» οι ίδιοι τα προϊόντα τους.

Στις προθήκες του Παντοπωλείου θα βρίσκονται αρχικά περισσότερα από 200 προϊόντα, ενώ 40 παραγωγοί με φρέσκα προϊόντα εποχής θα ολοκληρώνουν την εικόνα της επίσημης πρώτης ημέρας λειτουργίας.

Η Farmers Republic, η «Δημοκρατία των Αγροτών», ανατρέπει τα δεδομένα στο εμπόριο βρώσιμων αγαθών, τολμώντας να φέρει σε άμεση και ειλικρινή επαφή τους παραγωγούς με το καταναλωτικό κοινό της πρωτεύουσας.

Ανοίγει νέους ορίζοντες, χωρίς μεσάζοντες, σε παραγωγούς με περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης και πολλαπλασιάζει ποιοτικά τις επιλογές των καταναλωτών.

Η  Farmers Republic δημιουργήθηκε από την ομάδα του «Γίνε Αγρότης» της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Μετά την επιτυχία των on line περιβολιών, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη δεκάδων καλλιεργητών και εκατοντάδων νοικοκυριών, πέρασε στο επόμενο τολμηρό και καινοτόμο βήμα.

..Η  Farmers Republic αποτελεί την πρώτη πραγματική Αγορά Παραγωγών (farmers market) στη χώρα μας, και παράλληλα  την πρώτη ιδιωτική στεγασμένη αγορά στην Αττική, που διαθέτει παντοπωλείο, e-shop (www.farmersrepublic.gr) και διανομή κατ’ οίκον!

Η λαϊκή αγορά λειτουργεί κάθε Σάββατο, ενώ το παντοπωλείο και το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθημερινά.

Χρησιμοποιώντας ένα κανάλι διανομής με τρεις πυλώνες, εξασφαλίζει την έγκαιρη παράδοση αλλά και την καλύτερη τιμή σε πιστοποιημένα, ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά και βιολογικά προϊόντα, με τους καλύτερους μηχανισμούς.

Η  Farmers Rebublic, στηρίζει τον Έλληνα γεωργό- κτηνοτρόφο- οικοτέχνη –βιοτέχνη τροφίμων, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή από τις κλασικές αγορές και τα Super Market.

Επιπλέον, δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου και της ελληνικής υπαίθρου, επιτυγχάνοντας παράλληλα την ενίσχυση της απασχόλησης στις συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριότητας.

..Στόχος είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, με προτεραιότητα στις ποικιλίες της Ελληνικής Γης, όπως και η επαναφορά αξιών και η τήρηση κανόνων ηθικής στη διάθεση τροφίμων.

Εκλεκτά φρούτα, λαχανικά, τυροκομικά, αλλαντικά, καθώς και κρέας, μέλι,  ξηροί καρποί, ζυμαρικά, ελαιόλαδο,
σπιτικά γλυκά, είδη αρτοποιίας και αμέτρητα άλλα διατροφικά αγαθά, εξαιρετικής μόνο ποιότητας, έχουν θέση στα ράφια, στα ψυγεία και στους πάγκους της Farmers Republic.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούν ένα μόνιμο σημείο αναφοράς ως πολυχώρος που θα φιλοξενεί διαδραστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αλλά και δρώμενα γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης.

Μία υπερσύγχρονη Κουζίνα λειτουργεί στους χώρους της Farmers Republic, όπου Επώνυμοι Σεφ ετοιμάζουν σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές συνταγές, με προϊόντα από το Παντοπωλείο και τη Λαϊκή.

mageiras2Στο πλαίσιο αυτό, ο φημισμένος Σεφ Κυριάκος Μελάς θα προσφέρει τη δική του άποψη στη διατροφή του σύγχρονου Έλληνα.

Το εγχείρημα της Farmers Republic υποστήριξαν με χορηγίες, οι εταιρείες Bosch, Neff και ΙΝΟΜΑΚ ΑΒΕΕ, οι οποίες έχουν εξοπλίσει με τα είδη τους την Κουζίνα, ενώ τα είδη συσκευασίας και αποθήκευσης ανέλαβε  η Sanitas.

πηγή: nooz.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s