Γαλακτοκομικά

Αντιδρούν οι αγελαδοτρόφοι στα σχέδια για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος

gala67

«Χαριστική βολή» για την ελληνική αγελαδοτροφία χαρακτηρίζουν τα σχεδία επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι και ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, επειδή, «οι συναντήσεις με τους υπουργούς δεν οδηγούν πουθενά».

..Όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, με τον ρυθμό απομάκρυνσης των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων από την αγορά να φθάνει τα τελευταία χρόνια έως και στο 35% και την απειλή κατάρρευσης του κλάδου, η αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων από το υπουργείο Ανάπτυξης θα αποτελέσει τη χαριστική βολή ανοίγοντας τον δρόμο της ανεργίας σε τουλάχιστον άλλα 100.000 άτομα.

..«Οδηγούν την κτηνοτροφία σε αφανισμό, με το ψεύτικο επιχείρημα ότι θα μειώσουν την τιμή του φρέσκου γάλακτος για τον καταναλωτή, κατά 0,05 ευρώ το λίτρο» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Κεφαλάς.galaktokomika34

..Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεφαλάς σημείωσε ότι «το φρέσκο γάλα στην Ελλάδα δεν είναι ακριβότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη», αλλά «έστω και ελαφρά φθηνότερο».

«Αφήνουν τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ασύδοτες να πουλάνε το γάλα 1,10 – 1,20 ευρώ, όταν η γαλακτοβιομηχανία χρεώνει 0,85 ευρώ και όταν η μέση τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι 0,43 ευρώ το λίτρο και 0,41 ευρώ στη Γερμανία», συνέχισε.

πηγή: tanea-logo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s