Ειδήσεις

“Αγρότης της Χρονιάς” για το 2013

  Βραβεύτηκε για την καθετοποίηση της παραγωγής δημητριακών, τη συσκευασία και προώθηση τους και την απευθείας πώληση τους σε κτηνοτρόφους

xronia200    Ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης από την Αργυρούπολη βραβεύτηκε ως “Αγρότης της Χρονιάς” από τον ΕΛ.Γ.Ο. “Δήμητρα”, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας και την Διεύθυνση Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο “Δήμητρα” στη Δράμα. Η βράβευση έλαβε χώρα πριν από την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον ζεόλιθο.

..

   Ο θεσμός του “Αγρότη της χρονιάς” έχει καθιερωθεί από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα τα τελευταία τρία χρόνια, οι βραβεύσεις είναι συμβολικές και έχουν τον χαρακτήρα τιμητικής διάκρισης και ανάδειξης της εργασίας και της παραγωγής του βραβευμένου αγρότη. Ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης τιμήθηκε για την καθετοποίηση της παραγωγή δημητριακών, την συσκευασία και προώθηση τους και την απευθείας πώληση τους σε κτηνοτρόφους.

..

   Την βράβευση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Παράρτημα Αν. Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μουστακίδης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή αποτελεί ευκαιρία να τονιστεί μέσα στην οικονομική κρίση – όπου ακούγεται ότι η αγροτική παραγωγή θα έπρεπε να είναι η προμετωπίδα – ότι το ουσιαστικό μέρος είναι η διαδικασία της εκπαίδευσης των παραγωγών και η μεταφορά της τεχνογνωσίας προς αυτούς μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, όπως αυτές που πραγματοποιεί στις εγκαταστάσεις του ο ΕΛ.Γ.Ο “Δήμητρα”. Ο κ. Μουστακίδης επισήμανε το συμβολικό χαρακτήρα της βράβευσης για να προσθέσει ότι πρέπει μέσα στην κρίση να αναδειχτούν όλες οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται είτε στην έρευνα, είτε στη μεταφορά γνώσης όπως τα Επιμελητήρια και οι θεσμοθετημένοι φορείς της πολιτείας και όχι να παραγκωνίζονται όπως υποστήριξε ότι συμβαίνει πολλές φορές, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αποφάσεις που αποτελούν τροχοπέδη και έχουν αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα.

..

   Ο κ. Μουστακίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ως γεωπόνος θα μπορούσε να συνεισφέρει “λίγα περισσότερα πράγματα” προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή να εισακουστούν οι προτάσεις που καταθέτουν οι επιστημονικοί φορείς.

..

   Μαζί με τον τίτλο του “Αγρότη της Χρονιάς” ο κ. Μουστακίδης παρέδωσε στον κ. Γιάννη Λαζαρίδη ένα βιβλίο που εξέδωσε το παράρτημα Αν. Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στο οποίο αναφέρονται τα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα της χώρας, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της εργασίας περίπου πενήντα γεωτεχνικών μέσα από σεμινάρια που έγιναν στην περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα.

..xronia2013agrotis

πηγές – κείμενο: xronikadramas.gr,    φωτογραφίες: ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s