Αγροτική Οικονομία

Βιβλία εσόδων εξόδων για τους αγρότες από το 2014

thermokipio34

..Από μεθαύριο οι Αγρότες της Κρήτης και της Ελλάδας γίνονται όλοι επιχειρηματίες.

..Όχι. Δεν αποκτούν ξαφνικά τεράστια κέρδη, ούτε αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Απλά, από την 1η Ιανουαρίου 2014 πάνω από 1.000.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων και αντιμετωπίζονται σαν επιχειρηματίες, στα πρότυπα των επιτηδευματιών.

..Οι αγρότες θα πληρώνουν φόρο για τα καθαρά τους κέρδη από το πρώτο ευρώ, ενώ βάση για το φόρο θα αποτελούν τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης των προϊόντων τους, όπως επίσης και οι κοινοτικές αποζημιώσεις κι ενισχύσεις που λαμβάνουν.

..Με το νέο καθεστώς, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα φορολογούνται με συντελεστή 13 % αφού καταργείται ο τεκμαρτός φόρος του γεωργικού εισοδήματος.

..Στα… απαλά αναμένεται να πέσουν ορισμένοι μόνο αγρότες και κτηνοτρόφοι, αφού το Υπουργείο επεξεργάζεται την πιθανότητα να εξαιρέσει τα χαμηλά εισοδήματα από 1.500 έως και 3.000 ευρώ.agrotissa78

..Οι νέες ρυθμίσεις είναι αναπόφευκτο να οδηγήσουν όλους τους αγρότες στους λογιστές, αλλά και να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων και φόρων. Είναι χαρακτηριστικό πως αγρότης για παράδειγμα που φέτος με εισόδημα 4.800 ευρώ δεν πλήρωνε καθόλου φόρο, από του χρόνου θα πρέπει να πληρώνει 624 ευρώ. Για εισόδημα αντίστοιχα της τάξης των 10.000 ευρώ ένας αγρότης πληρώνει φέτος 500 ευρώ, ενώ από του χρόνου πρόκειται να πληρώνει 1.300 ευρώ. Το νέο σύστημα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και θα δημιουργήσει αρκετά δύσκολες καταστάσεις για όλους.

πηγή: prismanews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s