Ειδήσεις

Δικάζονται Αγρότες για χρέη προς τις Τράπεζες

800ate

..Τους κυνηγάει η εφορία για Δάνεια από την πρώην ΑΤΕ που αδυνατούν να αποπληρώσουν .

Δικάζοντα Αγρότες για χρέη στις τραπεχες

Δικάζοντα Αγρότες για χρέη στους τραπεζίτες

..Αύριο Παρασκευή, 20/12/2013 στα δικαστήρια τηςΚαρδίτσας, δικάζονται 32 αγρότες από χωριά της περιοχής για χρέη τους προς την πρώην ΑΤΕ. Την ώρα της δίκης, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια.

πληστηριασμοι και κατασχέσεις ερχονται

πληστειριασμοι και κατασχέσεις έρχονται

..Μετά το «σπάσιμο» της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» (η «καλή» κατέληξε στην Πειραιώς), τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πέρασαν στην «κακή» και παρέμειναν στη διαχείριση του Δημοσίου. Τώρα το κράτος στρέφεται κατά των αγροτών, ζητώντας με κάθε τρόπο να εισπράξει τα χρωστούμενα. Ετσι, όσοι από τους αγρότες έχουν περιουσιακά στοιχεία κινδυνεύουν με δημεύσεις. Οσοι δεν έχουν τίποτα για δήμευση στέλνονται στα δικαστήρια.

πληστηριασμοι και κατασχέσεις ερχονται

πληστηριασμοι και κατασχέσεις έρχονται

οι Αγροτες ξεσταινονται

οι Αγρότες ξεσταινονται

Καμμια αυταπάτη καμμια Αναμονη

Καμμια αυταπάτη καμμια Αναμονη

..Προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διώξεις, η τράπεζα στέλνει τους καταλόγους με τους αγρότες που δεν πληρώνουν τα χρέη και δε διαθέτουν εγγυήσεις στα κεντρικά της Εφορίας και από κει διαμοιράζονται στα κατά τόπους καταστήματα. Αυτά απευθύνονται στους εισαγγελείς, οι οποίοι, με τη σειρά τους, προχωρούν σε ποινικές διώξεις, ορίζονται δικάσιμοι, γίνονται οι δίκες κι επιβάλλονται ποινές. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο σ” ένα χωριό της Καρδίτσας, το Προάστειο, πάνω από 170 άτομα καλούνται σε δίκη. Ενας αγρότης έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ η δίκη ενός άλλου αναβλήθηκε για το Μάρτη του 2014.

..Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών αδυνατούν ν” ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις, καθώς το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού των αγροτικών προϊόντων και των δυσκολιών στη διακίνησή τους, της αλματώδους αύξησης του κόστους παραγωγής, των περικοπών και των παρακρατήσεων στις επιδοτήσεις και τις άλλες ενισχύσεις, των ζημιών στην παραγωγή που δεν καλύπτονται και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, της μείωσης της πενιχρής αγροτικής σύνταξης και άλλων αντιαγροτικών μέτρων της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

πηγή: serresnews.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s