Ειδήσεις

Κύκλωμα ανάγκαζε αλλοδαπούς να δουλεύουν τζάμπα σε χωράφια

:ALISIDA§:Τους κρατούσαν φυλακισμένους σε αποθήκες. Τους ανάγκαζαν να δουλεύουν τζάμπα στα χωράφια. Το ελληνορουμανικό κύκλωμα που είναι υπεύθυνο για όλα αυτά εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, ηλικίας 39, 51, 53, 54 και 56 ετών, και δυο Ρουμάνοι 31 και 28 ετών.

::Οι συλληφθέντες κρατούσαν 12 Ρουμάνους σε αποθήκες και τους ανάγκαζαν να δουλεύουν χωρίς αμοιβή στα χωράφια για 12 ώρες κάθε μέρα.

::Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε μετά από καταγγελία δυο Ρουμάνων ότι «στρατολογήθηκαν» στη χώρα τους από τους δύο συμπατριώτες τους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική τους κατάσταση, τους υποσχέθηκαν νόμιμη εργασία στην Ελλάδα, σε αγροτικές καλλιέργειες, με αμοιβή 25 ευρώ ημερησίως και δωρεάν σίτιση και διαμονή σε δωμάτια, που θα τους παραχωρούσαν οι ίδιοι.

::Το ΤμήμαΚαταπολέμησηςΕμπορίαςΑνθρώπων διερεύνησε την καταγγελία και εξακρίβωσε ότι από διάφορα χωριά της Ρουμανίας το κύκλωμα είχε συγκεντρώσει περίπου εξήντα άτομα, τα οποία με ναυλωμένο για αυτό τον σκοπό λεωφορείο μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας.

::Εκεί παρελήφθησαν από τον 31χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τους εγκατέστησε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, όπου ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες.

::Σύμφωνα με την αστυνομία, τους ανάγκασαν να εργάζονται επί 12ωρο, καθημερινά, στη συγκομιδή μανταρινιώνσεχωράφια, χωρίς να τους αποδίδουν τα χρήματα που εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος από τους εργοδότες τους.

::Ο 53χρονος και η 51χρονη ήταν υπεύθυνοι για τις επαφές και τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των χωραφιών για την αμοιβή των εργατών και των ίδιων, ο 39χρονος, ο 56χρονος και ο 54χρονος ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά τους στα χωράφια και σχεδόν όλοι ήταν υπεύθυνοι για την επιτήρησή τους και την επιστροφή τους στην αποθήκη, όπου διέμεναν.

::Επιπλέον, τους υποχρέωναν, κάθε άτομο να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήνταευρώτομήνα, σαν ενοίκιο για τη διαμονή στην αποθήκη.

Στις 27 του Νοεμβρίου, όταν οι φυλακισμένοι επιχείρησαν να διαφύγουν, ο 31χρονος τους αντιλήφθηκε και άρπαξε τα δελτία ταυτότητάς τους, ενώ τους κλείδωσε σε χώρο της αποθήκης, από όπου κατάφεραν να αποδράσουν με τη συνδρομή ομοεθνή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•               Το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ.
•               Δύο (2) δελτία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.
•               Ένα (1) περίστροφο.
•               Πλήθος σημειώσεων με ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.
•               Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό και ένα (1) Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

πηγή: tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s