Κτηνοτροφία

4,5 εκατομμύρια πρόβατα «έπνιξαν» την Κρήτη

provata30

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

..Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπαίνουν τα αιγοπρόβατα της Κρήτης που σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις φτάνουν τα 4,5 εκατομμύρια! Το νούμερο σας φαίνεται απίστευτο;  Το ίδιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έβαλε κάτω τα κιτάπια της και μέτρησε, έκανε τους λογαριασμούς και είδε πως δε … βγαίνουν!

..Έτσι για άλλη μια φορά ζητά εξηγήσεις από την Ελλάδα που διαθέτει συνολικά (σύμφωνα με τις δηλώσεις ) 12 εκατομμύρια αιγοπρόβατα που τα 4,5 βρίσκονται στο νησί μας. Οι αριθμοί που δηλώνονται αποτελούν σκάνδαλο με βάση το γεγονός ότι για όλο αυτό το ζωικό κεφάλαιο δίνονται επιδοτήσεις εδώ και χρόνια. provato600

..Όπως ανέφερε στο irakliolive o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς η διαδικασία της έρευνας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και ήδη η Ελληνική πλευρά έχει απαντήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν μπορεί βεβαίως εκ των προτέρων κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα που αναμένεται να αργήσει κιόλας αφού οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

..Όπως επισημαίνει ο κ.Σωμαράς αν πραγματικά υπήρχαν όλα αυτά τα πρόβατα στην Κρήτη δεν θα χωρούσαν οι άνθρωποι αλλά και τα εκατομμύρια των ελιών που επίσης έχουν δηλωθεί. Είναι αυτονόητο πως αν η Κρήτη και η Ελλάδα είχαν τόσα εκατομμύρια όχι μόνο δε θα γίνονταν εισαγωγές κρέατος και γαλακτομικών είδών αλλά θα μπορούσαν να γίνουν και εξαγωγές.

..Πως όμως έφτασε στην έρευνα αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπηρεσίες με βάση τις κτηνοτροφικές δηλώσεις και από τη διασταύρωση και των υπολοίπων στοιχείων που αφορούν στο ζωικό κεφάλαιο του νησιού προέκυψε ότι αυτά τα πρόβατα γεννούν κάθε χρόνο 300.000 αρνιά, δηλαδή κάθε 15 πρόβατα γεννούν ένα μόλις αρνί. Τα δε ζώα που οδηγούνται στη σφαγή κάθε έτος, όπως προκύπτει από τα υπολείμματα τους (έντερα κλπ) που οδηγούνται στην καταστροφή είναι μόλις 100.000!

..Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Ελληνική πλευρά είναι ότι δε σφάζονται όλα τα αρνιά και τα πρόβατα στα σφαγεία άρα και δεν καταγράφονται επισήμως. Θα μπορέσει ωστόσο αυτό από μόνο του να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ο αριθμός είναι ο πραγματικός και οι επιδοτήσεις που τόσα χρόνια δίνονταν, δε χορηγούνταν για ανύπαρκτα ζώα;

πηγή : irakliolive.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s