Φωτοβολταϊκά

Εμπαιγμό της ΔΕΗ για τα φ/β καταγγέλουν οι αγρότες στο Αγρίνιο

..Δεν έπεισε η ΔΕΗ-Υποσχέθηκαν να επιστρέψουν οι αγρότες αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους. Οργή για την πολυετή καθυστέρηση… και ειρωνείες για τη σπουδή του προϊσταμένου να μεταβεί σήμερα στην Πάτρα και αφού είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, προκειμένου να

αναζητήσει λύση στο πρόβλημα των μετρητών στα φωτοβολταϊκά πάρκα.

..Οι αγρότες επενδυτές φωτοβολταϊκών συστημάτων δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο. Υλοποιώντας απόφαση που ελήφθη το περασμένο Σάββατο, ύστερα από σχετική πρόταση του προέδρου της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά, κατά την ενημερωτική συνέλευση στο Παπαστράτειο, συγκεντρώθηκαν σήμερα και απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καραπανέικα, αξιώνοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα που η Επιχείρηση τους δημιουργεί.
..Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μεγάλη και οι αγρότες δήλωναν εξοργισμένοι απ’ τη στάση της ΔΕΗ, …χωρίς να λείπουν τα ειρωνικά σχόλια για την απόφαση του προϊσταμένου να μεταβεί σήμερα στα περιφερειακά γραφεία στην Πάτρα για να «τακτοποιήσει» το θέμα με τους μετρητές, που, καίτοι οι αγρότες έχουν πληρώσει προ διετίας, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Επιχείρηση να χρεώνει κατά το δοκούν… και χωρίς να κοστολογεί, μάλιστα, το τι ακριβώς χρεώνει. Μιλώντας στο agrinioreport.com αγρότες ανέφεραν απίστευτα ποσά, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε καμία των περιπτώσεων.

..Βέβαια, δεν ήταν μόνο οι μετρητές το πρόβλημα, το οποίο και θα δούμε αν τελικά θα λυθεί… Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για τη μη αναβάθμιση των δικτύων R-24 Τριχωνίδας και R-24 Στράτου,R-21Στράτου, R-25 Αιτωλικού και R-22 Καστρακίου, που επίσης καθυστέρει για περισσότερο από δυο χρόνια.

Ζήτησαν ακόμη να τους παραδοθούν άμεσα αντίγραφα των οριστικών μελετών που αφορούν στους συνδεδεμένους σταθμούς, αλλά και για το κόστος των υλικών, τις εργατοώρες και το κόστος αυτών, ώστε να διαπιστώσουν πιο είναι το πραγματικό κόστος σύνδεσης και πως το υπολογίζει η Επιχείρηση..

..Τέλος, ζήτησαν να αποξηλωθεί ο εγκατεστημένος εξοπλισμός σύνδεσης για τα πάρκα που δεν υλοποιήθηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα που κατεβλήθησαν στη ΔΕΔΔΗΕ. «Εσείς διαμαρτυρόσασταν ότι δεν είχατε μετασχηματιστές… και τώρα τους αφήνετε στα χωράφια, σε ένα δίκτυο που δεν χρησιμεύει σε τίποτε, με μόνο σκοπό να παρακρατάτε ξένα χρήματα», ήταν το σχόλιο του κ. Γιάννη Κάτρη προς την υπεύθυνη της Επιχείρησης που ανέλαβε να δώσει απαντήσεις στους αγρότες, …ανεπιτυχώς!

foto6000

Στην πραγματικότητα πειστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν σε κανένα απ’ τα πολλά και πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσαν οι αγρότες, οι οποίοι και αποχώρησαν πριν από λίγο, …αναμένοντας τώρα τις κινήσεις της ΔΕΗ, με την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο.

Ακολουθούν τα αιτήματα των παραγωγών, έτσι όπως αναγράφονται στο έντυπο που κατέθεσαν προς το διευθυντή περιοχής Αγρινίου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Β.Βελλή:

« 1. Να εγκατασταθούν οι πληρωμένοι εδώ και δύο χρόνια μετρητές σε όλα τα συνδεδεμένα πάρκα.

2. Να ολοκληρωθούν τα εδώ και δύο χρόνια έργα αναβάθμισης των δικτύων R-24 Τριχωνίδας, R-24 Στράτου, R-21 Στράτου, R-25 Αιτωλικού και η νέα γραμμή «R-22 Καστρακίου».

3. Να μας παραδοθούν εντός της εβδομάδας αντίγραφα όλων των οριστικών μελετών που αφορούν τους συνδεδεμένους σταθμούς συνοδευόμενα από επιμέτρηση υλικών, κόστος υλικών, εργατοώρας που να αποδεικνύουν το τελικό κόστος σύνδεσης.

Αμφισβητούμε τα υπέρογκα κόστη σύνδεσης τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, προ δύο ετών, θα μειώνονταν κατά την οριστική μελέτη, γεγονός που ουδέποτε έγινε, αντιθέτως με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά κόστη που στέλνετε έχουν αυξηθεί ακόμη και έως 64%!

4. Να αποξηλωθεί ο εγκατεστημένος εξοπλισμός σύνδεσης για τα πάρκα που δεν υλοποιήθηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα που κατεβλήθησαν στο ΔΕΔΔΗΕ για την πληρωμή των έργων σύνδεσης. Εσείς διαμαρτυρόσασταν ότι δεν είχατε μετασχηματιστές και τώρα τους αφήνετε στα χωράφια σε ένα δίκτυο που δεν χρησιμεύει σε τίποτα, με μόνο σκοπό να παρακρατάτε ξένα χρήματα;»

fotovoltaik80

πηγή: best-tv.gr,   προέλευση βίντεο: axeloos TV

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s