Ειδήσεις

Το πάρτι στην τράπεζα Πειραιώς

     Το πάρτι συνεχίζεται με μπόνους τραπεζικών στελεχών στην Πειραιώς

    Η υπό κρατικό έλεγχο Τράπεζα Πειραιώς πλήρωσε μέχρι 170.000 ευρώ σε γενικούς διευθυντές για να αποχωρήσουν με εθελουσία! Τα ίδια στελέχη έλαβαν τα τελευταία χρόνια υψηλότατους μισθούς και άλλες αποζημιώσεις από ειδικά αποταμιευτικά προγράμματα τα οποία πλήρωναν οι χρεοκοπημένες τράπεζες.
Πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις σε καλοπληρωμένα στελέχη δίνει ακόμα το ιδιωτικό μάνατζμεντ των τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Τράπεζα Πειραιώς προσέφερε στην τελευταία εθελούσια έξοδο που μόλις ολοκληρώθηκε ποσά έως 170.000 μεικτά ή 150.000 καθαρά σε στελέχη με τον βαθμό του γενικού διευθυντή που υπηρετούσαν στην ίδια ή στις τράπεζες που έχει απορροφήσει.

Ουσιαστικά πρόκειται για στελέχη τα οποία είχαν εξαιρετικά καλούς μισθούς τα τελευταία χρόνια πριν από την κρίση και επιπλέον ανταμείφτηκαν παρότι οι τράπεζες στις οποίες εργάζονταν χρεοκόπησαν και διασώθηκαν με τα λεφτά όλων των ελλήνων. Κατά τα άλλα, είναι κατά κανόνα και θιασώτες των μνημονίων και των σκληρών μέτρων λιτότητας…

Οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις αποτελούν πρόκληση για τον απλήρωτο εργαζόμενο της ΠΥΡΚΑΛ, ή για τον σχολικό φύλακα που το δημόσιο έθεσε σε διαθεσιμότητα.

..Η κίνηση αγγίζει τα όρια οικονομικού και ηθικού σκανδάλου αν συνυπολογιστεί ότι: κάποια από τα στελέχη που αποχώρησαν με το βαθμό του γενικού διευθυντή και έλαβαν αυτά τα ποσά είχαν ξανα-ανταμειφτεί πριν από περίπου 18 μήνες, όταν οι διοικήσεις των τραπεζών τους αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν ειδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Με άλλα λόγια οι διοικήσεις οι οποίες έβλεπαν ότι το πάρτι τελειώνει φρόντισαν να δώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους εαυτούς τους και σε όσους άλλους προνομιούχους είχαν τέτοια γενναιόδωρα προγράμματα.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα στελέχη που είχαν την ίδια θέση του γενικού διευθυντή είχαν λάβει τότε ποσά μεταξύ 400.000 και 1.000.000 ευρώ.

Την ώρα λοιπόν που η πλειοψηφία των πολιτών πλήρωνε και πληρώνει την κρίση, κάποιοι -ουδόλως αμέτοχοι στα αίτια που τη δημιούργησαν- έγιναν και γίνονται πλουσιότεροι.

Ας κλείσουμε με λίγο χιούμορ: Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός των Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, αναζητούν τις υπόγειες στοές των μυρμηγκιών για να επιβάλουν φόρο ακίνητης περιουσίας δεν επιβεβαιώνεται.

  πηγή : thepressproject.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s