Κτηνοτροφία

Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους των Χανίων

.provataki

 .Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε σήμερα ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων ζητώντας την παρέμβαση του για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη του και τα οποία προβλήματα τους οδηγούν “στην ολοκληρωτική καταστροφή”.

xabia

arrow90Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Σας είναι γνωστή η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων.

  Στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις χαμηλές τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, τη παρατεταμένη ξηρασία που έχει δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες για κατανάλωση ζωοτροφών. Προστίθενται όπως ενημερωνόμαστε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν βγει εκτός πληρωμής για αδικαιολόγητους λόγους. Όπως ότι δεν λαμβάνονται υπόψη που είναι η εκμετάλλευση (ορεινά), αλλά ο τόπος μόνιμης κατοικίας τον περισσότερο χρόνο. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο, διότι έχουμε πρόβλημα στις μετακινήσεις των παιδιών μας στα σχολεία και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να μένουμε τον περισσότερο χρόνο στα πεδινά για να τα πηγαίνουμε σχολείο.

  Επίσης περιμένουμε την εκκαθάριση εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία δεν μπήκε την 1η Οκτώβρη που είχε ανακοινωθεί. Ζητάμε να εκταμιευτεί το συντομότερο δυνατόν γιατί βρισκόμαστε σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, με κίνδυνο να μην μπορούμε να παράγουμε.

  Αδυνατούμε να πληρώσουμε το στρεμματικό φόρο, όσο λίγος κι αν είναι και οδηγούμαστε στην ολοκληρωτική καταστροφή του μικρομεσαίου που είναι το σύνολο των κτηνοτρόφων του νομού μας.

  Τα προβλήματα μας είναι πολύ περισσότερα. Ελπίζω να μας λάβετε υπόψη σας και να αντιμετωπίσετε θετικά τα προβλήματα μας.”.

..

Πηγή : ΝεαTV, Συντάκτης : Βαρδής Καλογεράκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s