Ειδήσεις

Αγρότες της Κρήτης: Δεν συζητάμε καν για το χαράτσι στα χωράφια

   traktor

    Αντίθετοι και αδιάλλακτοι στη θέση τους να είναι αντίθετοι με την φορολόγηση των αγροτοτεμαχίων παραμένουν οι αγρότες της Κρήτης χαρακτηρίζοντας αυτό το μέτρο άδικο και παράλογο. Μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γιώργος Ντισπιράκης, περιέγραψε τη ζωφερή κατάσταση που θα επικρατήσει με το μέτρο αυτό.

πηγή:
prismanews.gr
Συντάκτης :
Γιώργος Παπαδάκης
Ημερ/νία δημοσίευσης:
5 Οκτωμβρίου 2013

    Μας φορολογούν με 30 ευρώ το στρέμμα και θέλουν τώρα να το πάνε μέχρι και 250 – 300 ευρώ. Δεν θα μπορούμε να εξάγουμε προϊόντα. Μας βαράνε από παντού αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντισπιράκης και συνεχίζει λέγοντας πως θα μπορούσαν να μας φορολογήσουν με κριτήριο το εισόδημα μας και όχι με το πόσο κοντά βρισκόμαστε στη θάλασσα. Δεν συμβιβαζόμαστε πουθενά τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Ακόμα περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ

   Όσο αφορά στην επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μεσαρά, ο κ . Ντισπιράκης αναφέρει πως το θέμα έχει κολλήσει στα γνωστά γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν λέει να ξεκολλήσει.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στον συνοικισμό των Μοιρών έχουν πληρωθεί μόλις 800 άτομα ενώ μένουν άλλοι 1.500 αγρότες που περιμένουν να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε θέσει στις αρμοδιότητες της την επιστροφή φόρου σε εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

  Στο Τυμπάκι επίσης, μόλις 600 άτομα έχουν δει να τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ ενώ άλλοι 1.500 αγρότες περιμένουν ακόμη.

   Για τους λόγους αυτούς, αύριο Κυριακή, οι αγρότες έχουν καλέσει βουλευτές, Περιφερειάρχη και Ευρωβουλευτές στο Τυμπάκι προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

πηγή : prismanews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s