Ειδήσεις

Eπιδοτήσεις σε Τουρκοκύπριους Αγρότες

Η Κομισιόν υπογράφει 39 νέες συμβάσεις με Τ/κ αγρότες

Τριανταεννέα νέες συμβάσεις με Τουρκοκύπριους αγρότες θα υπογράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

..Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά με γνώμονα τα προηγούμενα επιτυχημένα παραδείγματα και υπογράφει 39 νέες συμβάσεις επιδότησης για την προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης «στο βόρειο τμήμα της Κύπρου».

..Όπως αναφέρεται, 39 Τ/Κ αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε «μια ενθουσιώδη και πολυαναμενόμενη τελετή απονομής επιδοτήσεων για να γιορτάσουν την υπογραφή των χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επιδοτήσεων τους στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης».

..Προστίθεται ότι «η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στη γραφική πλατεία του χωριού Λουρουτζίνα/Lurucina/Akincilar».
Με βάση την επιτυχία των δύο προηγούμενων προγραμμάτων επιδοτήσεων, τα οποία υλοποιήθηκαν το 2008 και το 2009, το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα χρηματοδότησης της αγροτικής ανάπτυξης ξεκίνησε το 2012 με τίτλο «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της διαφοροποίησης και της βιωσιμότητας».

..Η Κομισιόν αναφέρει ότι έπειτα από μια διαδικασία ανταγωνιστικής αξιολόγησης, χορηγούνται 39 επιδοτήσεις που κυμαίνονται από 30.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ενώ η συνολική τους αξία ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ περίπου και η ΕΕ καλύπτει το 55% ή το 85% του κόστους της επένδυσης.

«Οι νέες επιδοτήσεις θα συμβάλουν στο να φέρουν τους Τ/Κ πιο κοντά στις πρακτικές της ΕΕ στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης. Τα επιλεγμένα έργα θα συμβάλουν στην καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», επισημαίνεται.

..Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφορούν καινούργιο σύγχρονο εξοπλισμό για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, εφαρμογή βέλτιστων γεωργικών πρακτικών, κατάρτιση και διάδοση τεχνικών γνώσεων, καθώς και ανάδειξη της αγροτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

..Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας για την τ/κ κοινότητα, το οποίο χρηματοδοτείται με κονδύλια της ΕΕ.

..Μέχρι σήμερα, η στήριξη της αγροτικής οικονομίας αποτελεί βασική συνιστώσα του προγράμματος, μέσω του οποίου έχουν δοθεί περίπου 34 εκατομμύρια ευρώ από το 2006 για σχέδια επιδοτήσεων, τεχνική βοήθεια και εξοπλισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s