Ειδήσεις

Νιτρορύπανση: 1031 άτομα στην Καρδίτσα

karditsa45

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης των δικαιούχων στη δράση 2.1
«Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα

  Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Φθιώτιδας που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

  Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 1.031 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 95,1%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 52 άτομα (ποσοστό απόρριψης 4,9%). Αντίστοιχα για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 38 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 92,7%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 3 άτομα (ποσοστό απόρριψης 7,3%).

topio400
Υπενθυμίζεται ότι η υλοποίηση των στόχων της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» πραγματοποιείται μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές καλλιεργητικές πρακτικές που στηρίζουν την αειφορία των οικοσυστημάτων της χώρας, όπως είναι η μείωση των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων, η μείωση της κατανάλωσης νερού, η αγρανάπαυση, η αμειψισπορά και η δημιουργία χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.

   Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

πηγή : ΥΠΑΑΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s