Ειδήσεις

Αγρότης εναντίον τράπεζας : Δεν κατάσχεσαν το θερμοκήπιο του

thermokipio5

  Ανάσα για 38χρονο αγρότη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας.

thermokipio2

   Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για αγρότη ο οποίος καλλιεργεί μισθωμένα κτήματα κυρίως κηπευτικά προϊόντα, αμπέλια και ελαιόδενδρα. Σε ένα από τα μισθωμένα αγροτεμάχια έχει εγκαταστήσει μεταλλικό θερμοκήπιο το κόστος για την κατασκευή του καλύφθηκε από την δανειοδότηση από μία Τράπεζα, συνολικού ύψος οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 37.965,06 Ευρώ.

   Μοναδική πηγή εισοδήματος γιαυτόν είναι η γεωργική επιδότηση ύψους 5.478,77 Ευρώ/έτος, η οποία παρακρατείται από την Συνεταιριστική ΄Ενωση Παραγωγών του Δήμου Σητείας για τη συμμετοχή του σε αυτήν.

thermokipia

  Περιουσιακά στοιχεία ο δανειολήπτης δεν διαθέτει, εκτός του μεταλλικού θερμοκηπίου, το οποίο ορθώς το δικαστήριο έκρινε την μη εκποίησή του, καθώς αποτελεί το μέσο της κύριας εργασίας του, μένει δε σε μισθωμένη κατοικία στην οποία καταβάλλει ενοίκιο.

  Το Δικαστήριο έκρινε και αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη τον ορισμό δόσεων 5ετίας δηλ. να πληρώσει 60 μηνιαίες δόσεις των 150 Ευρώ/μήνα = συνολικά θα πληρώσει μόνο 9.000 Ευρ’ω και το υπόλοιπο χρέος του 31.000 Ευρώ θα διαγραφεί οριστικά με το χρέος του να κουρεύεται κατά κατά 82%

thermokipio30

  Τέλος για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή κρίνεται ως μεγαλύτερης βαρύτητας δικαίωση , καθώς επιβεβαιώνεται ότι δεν ρευστοποιούνται θερμοκήπια στημένα από εργάτες γης, σε ενοικιαζόμενα στρέμματα γης  για εισοδήματα επιβίωσης.

πηγή : prismanews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s