Κτηνοτροφία

Σε επαγρύπνηση για την ευλογιά στα πρόβατα

provato
     Δελτίο τύπου εξέδωσε η Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής  σχετικά με την εμφάνιση ευλογιάς σε 2 περιπτώσεις και ζητάει απο όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίες την άμεση λήψη μέτρων.provato600
 arrow-76Διαβάστε το δελτίο τύπου :
  Σε συνέχεια των σχετικών (1) με τα οποία το Τμήμα Ιολογίας του ΚΚΙΑ μας γνώρισε την επιβεβαίωση ύπαρξης ευλογιάς του προβάτου σε δύο εκτροφές στο νομό Έβρου (Πύθιο και Ορεστιάδα) σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή του Βορείου Έβρου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα [σχετικά (2)] κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας [σχετικά (3) και (4)].
..
    Κατόπιν των ανωτέρω , και ιδιαίτερα μετά την επιβεβαίωση και 2ης εστίας στην περιοχή του Βορείου Έβρου, παρακαλούνται οι Δ/νσεις Κτηνιατρικής όλων των Περιφερειών καθώς και τα Τμήματα Κτηνιατρικής όλων των Περιφερειακών Ενότητων της χώρας:.
..provato35
  1) Να αυξήσουν τα μέτρα επαγρύπνησης στις εκτροφές αιγοπροβάτων των περιοχών αρμοδιότητάς τους και σε περίπτωση υπόνοιας ευλογιάς να επικοινωνούν άμεσα με την υπηρεσία μας για ενημέρωση και οδηγίες καθώς και με το αρμόδιο Εργαστήριο (ΚΚΙΑ/Τμήμα Ιολογίας, τηλ. 210 6011499) για συνεννόηση σχετικά με ενδεχόμενη αποστολή δειγμάτων για εξέταση.
  2) Να ορίσουν έναν κτηνίατρο της υπηρεσίας τους σαν σημείο επαφής για το αντίστοιχο Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης (σχετικό 3) και να μας γνωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας του το αργότερο μέχρι την Τετάρτη , 4 Σεπ 2013, με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ka6u061@minagric.gr
   Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των διαλαμβανομένων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.
O
Προϊστάμενος της Δ/νσης
Σπυρίδων Ντουντουνάκης
provato3022

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s