Εκδηλώσεις

Διημερίδα στα πλαίσια του έργου AGRO-START

topia45wwww

 Διημερίδα με θέμα “Αποτελεσματικές προσεγγίσεις για τη μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” στα πλαίσια του έργου AGROSTART θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο Λόγγο Αιγίου (Ξενοδοχείο Long Beach)

erppp            agrostart4

 

  H ERFC (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Περιφερειακή Συνεργασία) – www.erfc.gr, στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου AGROSΤART: Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών», διοργανώνει διημερίδα στις 2&3 Σεπτεμβρίου 2013 στο Λόγγο Αιγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου LongBeach.

…..

   Κεντρικό θέμα της διημερίδας είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών μεταφοράς τεχνολογίας και καινοτομίας στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας και της γεωργίας. Καλές πρακτικές θα παρουσιαστούν από τους εμπειρογνώμονες των 12 εταίρων του έργου. Μεταξύ των στόχων της εκδήλωσης είναι από τις καλές πρακτικές που θα παρουσιαστούν από όλες τις χώρες να γίνει αξιολόγηση και υιοθέτηση εκείνων που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα μετά από κατάλληλη προσαρμογή.

topio120

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ AGROSTART:

  Το έργο AGRO-START υλοποιείται σε 7 χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Αλβανία) από 12 οργανισμούς.

  Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχει ως εταίρος η M.K.O. ERFC (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Περιφερειακή Συνεργασία ) www.erfc.gr. Και το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας – ΙΕΤΕΘ (πρώην ΚΕΤΕΑΘ), Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Περιβάλλοντος.

agrotart

  Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η Εθνική Ομοσπονδία Εργασίας στον τομέα Γεωργίας, Τροφίμων, Καπνού και συναφών υπηρεσιών (AGROSTAR) της Ρουμανίας.

  Ο γενικός στόχος του Έργου AGRO-START είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προώθηση και διευκόλυνση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως απάντηση στην ανάγκη εξειδικευμένης υποστήριξης για τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, που να προσαρμόζεται σε μια ολοκληρωμένη διακρατική προσέγγιση.

  Μέσα από το έργο θα αναπτυχθεί Πρωτόκολλο που θα απευθύνεται σε οργανισμούς στήριξης επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών στήριξης και καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν καλύτερα οι δυνατότητές τους στην οικονομία της Ν.Α. Ευρώπης και διεθνώς. Το Πρωτόκολλο επιπλέον θα περιλαμβάνει οδηγίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχετικά με τη διευκόλυνση και προώθηση της καινοτομίας στην περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών. Το έργο προβλέπει επίσης τη δημιουργία μιας Βάσης Δεδομένων που θα περιλαμβάνει παρόχους υπηρεσιών, δύο κύκλους διαδικτυακών μαθημάτων καθώς και την έναρξη μιας Εικονικής Έκθεσης (Virtual Fair).

   Το Έργο «AGRO-START» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας την ΝΑ Ευρώπης (SEE) και θα διαρκέσει δύο έτη από 28/09/2012 μέχρι 27/09/2014.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s