Κτηνοτροφία

Κτηνοτρόφοι: Μερική λύση στο πρόβλημα

  provata30

   Μερική λύση στο πρόβλημα των κτηνοτρόφων του Κιλκίς σχετικά με τον κίνδυνο να χάσουν φέτος βοσκοτόπους κι επιδοτήσεις, φαίνεται πως βρέθηκε με τον Δήμο Κιλκίς.

  Σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στο Δημαρχείο μεταξύ εκπροσώπων του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων και της διοίκησης του δήμου, αποφασίστηκε να καταβληθούν τμηματικά τα χρέη των κτηνοτρόφων προς τον δήμο, που είναι άνω των 1000 ευρώ και που αφορούν τα δικαιώματα βοσκής.

  Με την καταβολή της πρώτης δόσης, ο δήμος θα χορηγεί βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα βοσκοτόπια στη χρήση των κτηνοτρόφων και παράλληλα να μην κινδυνεύουν με απώλεια των δικαιωμάτων ΟΣΔΕ.

   Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει για όσους κτηνοτρόφους οφείλουν για δικαιώματα βοσκής κάτω από 1000 ευρώ , καθότι γι` αυτά τα ποσά δεν προβλέπεται ρύθμιση.

Το ίδιο ισχύει και για τα χρέη που σχετίζονται με τα μισθώματα των ακτημονικών, ανεξάρτητα απ` το ύψος τους. Και για τις δυο αυτές κατηγορίες υπάρχει δέσμευση της διοίκησης του δήμου να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσης.

πηγή : kilkis24.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s