Εκδηλώσεις

Η Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών φυτών Ελλάδος στην γιορτή Ροδιού

PHT
9.2812

Normal
0
21

rodia8000eee

mixailidis

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 23-8-2013

Η Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος από τα Ριζά Χαλκιδικής

 

..Το Σάββατο, 24 Αυγ 2013, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία, στα Ριζά Χαλκιδικής, η Ομάδα Παραγωγών Ριζών οργανώνει την 2η Γιορτή Ροδιού.

Η Γιορτή Ροδιού θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους:

·        Ομιλίες για τα αγροτικά επαγγέλματα, για την καλλιέργεια ροδιού και για τις ευκαιρίες στην συστηματική και οργανωμένη καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών

·        Έκθεση τοπικών παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και παρουσίαση της προόδου των νέων καλλιεργειών στα Ριζά και

·        Παραδοσιακό γλέντι στο χωριό

..Το θέμα των αρωματικών φυτών θα καλύψει η Δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος (AssociationofMedicalandAromaticPlantsofGreeceAMAPsofGreece), η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα (10 Ιουλίου 2013) με πανελλήνια εμβέλεια και μεταξύ των σκοπών της περιλαμβάνονται:

  1. Η δημιουργία επώνυμων-πιστοποιημένων προϊόντων ΑΦΦ
  2. Η ανάδειξη και αξιοποίηση της ελληνικής αρωματικής χλωρίδας
  3. Η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή στα ΑΦΦ και γενικά
  4. Η παροχή οιασδήποτε βοήθειας γύρω από τα ΑΦΦ

::Το Σάββατο, 24 Αυγ 2013, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία, στα Ριζά του Χολομώντα Χαλκιδικής, η Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος θα κάνει την πρώτη δημόσια παρουσίαση των σκοπών και στόχων της συμμετέχοντας στην 2η Γιορτή Ροδιού.

..Επισημαίνεται, όπως ακούσαμε από την Δρ Α. Γρηγοριάδου, ότι όταν προωθούμε τα ΑΦΦ, προωθούμε κυρίως τα καλιεργούμενα ελληνικά ΑΦΦ καιόχι την ελεύθερη συλλογή τους, καθόσον ήδη από το 2010, με την ευκαιρία της δεκαετίας Βιοποικιλότητας του ΟΗΕ, έχει απαγορευθεί πλήρως η αφαίρεση ΑΦΦ από το φυσικό περιβάλλον.

..ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος, εξ ορισμού, είναι ο επαγγελματίας αγρότης, και έτσι ο δεύτερος ομιλητής θα παρουσιάσει στοιχεία από τις δυνατότητες των αγροτικών επαγγελμάτων, και κυρίως για την ικανότητα του αγροτικού τομέα να είναι μοχλός τοπικής ανάπτυξης. Όλα αυτά, λιγότερο ή περισσότερο, προσπαθεί να προωθήσει η Ομάδα Παραγωγών Ριζών, τόσο με επαγγελματικές πληροφορίες, όσο και με επιστημονικά στοιχεία, αλλά και με την προβολή της «βεντάλιας» των αγροτικών επαγγελμάτων, ακόμα και σε σύνδεση με τον καθημερινό πολιτισμό και την απαιτούμενη γαστρονομία.

..Η Ομάδα Παραγωγών Ριζών στα Ζερβοχώρια Χαλκιδικής προσκαλεί όλους τους συμπολίτες σε ένα τοπικό αναπτυξιακό όραμα, όπως θα βιωθεί σε λίγες μέρες στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013, Πρέβεζα, www.festival-newn.gr), παρουσιάζει τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα στην παραγωγή ροδιού και στην καλλιέργεια αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών και ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή, που είναι η βάση κάθε προσπάθειας, το Σάββατο, 24 Αυγ 2013, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία στα Ριζά Χαλκιδικής.

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s