Ζημιές-ΕΛΓΑ

Δέσμευση Μ. Χαρακόπουλου για αποζημιώσεις απο το χαλάζι

 

xarakopoulos

Τη δέσμευση να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προς τον ΕΛΓΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Βασίλη Έξαρχο και στελέχη του Οργανισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκαν σήμερα τις  πληγείσες περιοχές.

Κατά την επίσκεψή τους, είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση και να ενημερωθούν από τους αγρότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει γρήγορη και αποτελεσματική αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, τονίζοντας ότι η καταστροφή που έχουν υποστεί αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την τοπική οικονομία των αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, τόνισε ότι εκτός από τους δύο νομούς που επλήγησαν προχθές από το χαλάζι, πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί οι παραγωγοί ελιάς στο νομό Χαλκιδικής και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και για την αποκατάσταση αυτών των παραγωγών.

πηγή : naftεμπορικι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s