Αμπέλι

Ξεκινάει η AΜΠΕΛΟΣ 2013 στην Σαντορίνη

santorini11

mixailidis

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 27-5-2013

Το ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 στην τελική ευθεία

 

..Την Πέμπτη, 30 Μαΐ 2013, στις 08:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Πέτρος Μ. Νομικός» στην Σαντορίνη, ξεκινούν οι εργασίες του καθιερωμένου πλέον ετήσιου αγροτικού συνεδρίου, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στο ΑΜΠΕΛΙ με τίτλο «Οι εξελίξεις στον αμπελοοινικό τομέα». Τα προηγούμενα συνέδρια διοργανώθηκαν το 2003 και το 2006 με μεγάλη επιτυχία.

Το ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 «Οι εξελίξεις στον αμπελοοινικό τομέα» θα παρουσιαστούν υψηλού επιπέδου εισηγήσεις από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, καθώς και του Προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Αμπέλου και Οίνου κ. Μάρκου Καφούρου.

..Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί η κα Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα “για τη μοναδική προσφορά της στον σύγχρονο ελληνικό οινικό πολιτισμό”, την Πέμπτη, 30/5/2013, στις 19.00, με εκδήλωση ανοικτή στο κοινό.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση κρασιών στην οποία συμμετέχουν τα περισσότερα από τα οινοποιεία των Κυκλάδων.

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου (παραμονή της έναρξης του συνεδρίου), στις 20:45, θα προβληθεί στο οινοποιείο Μπουτάρη, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, η κινηματογραφική ταινία ΠΛΑΓΙΩΣ με ελεύθερη είσοδο τόσο για τους συνέδρους όσο και για το κοινό.

Το συνέδριο ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 έχουν θέση υπό την αιγίδα τους και το υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς και οργανισμοί: Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV), Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Θήρας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, ενώ το ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 έχει ενταχθεί και είναι μία από τις κεντρικές δράσεις της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη». 

ampeli123..Ανάμεσα στις εισηγήσεις που θα γίνουν διακρίνουμε: Agronomictoolsforfacingclimaterelatedissuesinthevineyard, Climatechange: athreatforBurgundyterroirs? Gas exchange and recovery ability in isohydric and anisohydric grapevine cultivars subjected to early water limitation, Assessment of climate change impacts on Serbian viticulture based on regional climate model predictions, Responses of leaf stomatal density and anatomy to water deficit in four winegrape cultivars (Vitis vinifera L.), Effects of fruit zone shading and leaf removal on ripening and anthocyanin profile of ‘Nebbiolo’ grapes, Effects of postveraison water regime on the phenolic composition of grapes and wines of cv. ‘Agiorgitiko’ (Vitis vinifera L.), Root distribution, root/canopy ratio on Vitis vinifera L. CV, Effect of subsoil irrigation on root distribution, root function and vine water status of ‘Merlot’ grafted onto 161-49C, Induced resistance as a strategy for vineyard protection, A decade of experience in trellis system at Santorini appellation, Advanced remote sensing techniques and high spatial and spectral resolution data for precision viticulture, Effects of variable nitrogen and water supply on grapevine canopy reflectance, Effect of potassium fertilization on grape yield and capacity of the vines and on some physiological characters as well as on some characters of the must of the grape cultivar ‘Agiorgitiko’ under vineyard conditions, Effect of basal shoot leaf removal on grape aroma composition, Enhancement of winter cold hardiness of grapevine (Vitis vinifera L.) cv. Bidaneh Sefid by foliar application of potassium sulphate, Trends in world viti viniculture development. Contribution of Giesco in 38 years of activity, Mean polymerization degree of tannins of grape seeds and skins from Vitis vinifera var. ‘Xinomavro’: Effect of trellising system, Determination of 3-alkyl-2-methoxypyrazines in Greek wines and must:ampeli-giagia the effect of temperature, Extraction of oak volatiles and ellagitannins compounds and sensory profile of wine aged with French winewoods, Implication of chemical composition on the final wine quality, Improving wines sensory characteristics using selected yeast and nutrients, Methodology for stuck fermentation management, Method of quantitative analysis of the basic components of wine and spirits, by measuring only the basic physical parameters of wine and spirits, Functional improvement of S. cerevisiae to reduce volatile acidity in wine, Effect of different options employed for tartrate salt stabilization on the colour and polyphenolic composition of red wines of ‘Tannat’, Legal and regulatory framework of European wine institutional framework vines -restructuring plan, Trends in technical and socio-economic development of wine producing countries of the European Union, the Mediterranean area, of Italy, Veneto region and local areas, Strategies for the promotion and marketing of wine products Wine in Moderation – Art de Vivre Program implementation in Greece: wine culture’s values of moderation and responsibility, against the crisis, Ampelographic, berry oenological traits and molecular characterisation of grapevine varieties grown in northern Greece, ‘vine of Pafsanias’ and the group of grape cultivars ‘Mavroudia’ of the vineyard of Peloponnese, Genetic study of greek grapevine cultivars (Vitis vinifera L.) of the Aegean region using molecular methods and ampelographic description, Detection of grapevine leaf roll associated viruses in native Cycladian varieties, Ageing potential of selected rare native Greek cultivars, Clone selection of Greek grapevine varieties: a successful vitro HELLAS-VCR joint work, Organizing local wine Institutions in Greece protection of geographical indications through self-organization, Sensory evaluation of wines as a part of certification of protected designation of origin in Greece and the EU, Particular perceptive interactions affect red wines’ fresh fruity aroma?, Enhance your olfactory sensitivity for wine key compounds?, Research under ELGO ‘Dimitra’ to exploit our national «wine wealth», Terroir study on Santorini in grape variety ‘Assyrtico’ – Initial results, Contribution of the vitiviniculture sector in the European history and culture ‘Zinfandel’ or ‘Kratosija’?, Evaluation role of vineyards in preserving the aesthetic values of the rural landscape, The journey of Santorini grape, ενώθαλειτουργείέκθεσηposter.

..ΤοΑΜΠΕΛΟΣ 2013, όπωςκαιόλατασυνέδριατηςσειράςτωναγροτικώνσυνεδρίωντηςΣαντορίνης, διοργανώνεταιαπότην «ΗλιότοποςΣυνέδρια» μεσυνδιοργανωτήτην «ΈνωσηΣυνεταιρισμώνΘηραϊκώνΠροϊόντων». Πληρ: καΜ. Λιάτσου, Ημεροβίγλι, 84700 Σαντορίνη, Τηλ.: 2286024758, Fax: 2286023672, marl@heliotopos.net, http://ampelos2013.conferences.gr, Κιν.: 6944655514

 

Γιατηνκαταγραφή, ΔημήτρηςΜιχαηλίδης, 6998282382

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s