Κηπουρική

Ανθίζει ο Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Τρίπολη

   laxanokipos

    Kάθε προσδοκία ξεπέρασε το ενδιαφέρον για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Τρίπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατατέθηκαν συνολικά 167 αιτήσεις. Ετσι, δεκάδες κάτοικοι της πόλης έχουν την ευκαιρία να καλλιεργούν με βιολογικό τρόπο (χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα) και να παράγουν τα λαχανικά τους, κοντά στα σπίτια τους.

   Με τα αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους θα καλύπτουν τις οικογενειακές ανάγκες τους, και με το 10% της παραγωγής θα συνεισφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης. Προχθές έγινε η τελετή παράδοσης των αγροτεμαχίων. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος σε μια συνολική έκταση 16 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης είναι πολύ κοντά στον αστικό ιστό και διαθέτει διαδρόμους προσέγγισης και παροχή νερού.

   Ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Τρίπολης Γιώργος Παπαδημητρίου δήλωσε κατά την εκδήλωση: «Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, μεγαλύτερη από την περσινή, αλλά και η ευχάριστη διάθεση με την οποία αγκάλιασαν οι δημότες τον Δημοτικό Λαχανόκηπο μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Θέλω να επισημάνω ότι οι δικαιούχοι των αγροτεμαχίων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον λαχανόκηπο για ένα χρόνο. Τα κηπευτικά θα παρακολουθούνται συστηματικά από γεωπόνους του δήμου για την ομαλή ανάπτυξη τους, ενώ θα δίνονται και οι απαραίτητες συμβουλές σε κάθε δικαιούχο. Σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε και να αλλάξουμε μαζί την καθημερινότητα μας με δημιουργία και δράση».

πηγή : nez.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s