Ειδήσεις

Κιλελέρ χωρίς αγρότες

«Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο και οι αγρότες, όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού, υποβάλλονται σε θυσίες και καλούνται να καταβάλουν το μέρισμα, που τους αναλογεί».Τα παραπάνω επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ομιλία για τον εορτασμό της 103ης επετείου του Κιλελέρ σήμερα στο χώρο του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον αγώνα των κολλήγων.

xarakopoulos

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δύο καίριες επισημάνσεις αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι η μεταφορά στο περιφερειακό μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης θα γίνει σταδιακά και χωρίς βίαιες μεταβολές, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς πόρων από το δεύτερο πυλώνα στις άμεσες ενισχύσεις, ώστε να μην χαθούν κονδύλια, λόγω μη απορρόφησής τους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, αποφασίστηκε να εξαιρεθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες από τη διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων για δύο χρόνια, προκειμένου να δοθεί το χρονικό περιθώριο στους κτηνοτρόφους που έχουν ανάλογο πρόβλημα να προχωρήσουν σε μετεγκατάσταση των μονάδων τους, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία θα στηρίξουν την επιτάχυνση των σχετικών νόμιμων διαδικασιών.

Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ, παρέστησαν ακόμη και απεύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας, ενώ τη Βουλή εκπροσώπησε ο λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά ήταν αισθητή η απουσία των αγροτών.

              Πηγή:ΕΝΕΤ.gr  με πληροφορίες του ΑΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s