Οσπρια

Ημερίδα για τα Ρεβύθια, Φακή

dimitra300000

        4/2/2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας του ρεβιθιού και της φακής, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Ρεβίθια, φακές. Δυο «ξεχασμένες» καλλιέργειες με προοπτική, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ε.ε. στις  10.30’ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Η καλλιέργεια των συγκεκριμένων βρώσιμων οσπρίων μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση  του αγροτικού εισοδήματος, καθώς τα ρεβίθια & οι φακές λόγω των γευστικών και άλλων χαρακτηριστικών ιδιοτήτων τους, την εκμηχάνιση της καλλιέργειας, την μείωση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση της συμβολαιακής παραγωγής, μπορούν να αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον παραγωγό. Μη ξεχνάμε ότι την προηγούμενη πενταετία οι εισαγωγές για τις φακές έφταναν στο 95%, για δε τα ρεβίθια στο 67% της εγχώριας κατανάλωσης.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Αβραάμ Νικολαΐδης, γεωπόνος του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s