Βιολογικά

Στο Δικτύο των Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων o Δήμος Λοκρών

lokron2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Αταλάντη  28-1-2013

        Το Σάββατο  26-1-2013 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λοκρών  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  για την παρουσίαση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών  Βιολογικών Πόλεων στη χώρα μας.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου  του Γενικού Διευθυντή του Δικτύου (Citta del bio) k.Ignazio Garnau και του επισήμου εκπροσώπου στη χώρα μας κ. Σδρούλια  Θεοδώρου . Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμών , ενώσεων βιοκαλλιεργητών κ.α

Όπως είναι γνωστό o Δήμος Λοκρών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  είναι ο πρώτος πανελλαδικά  που εντάχτηκε στο Δίκτυο Citta Del Bio  και αποτελεί τον  σύνδεσμο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

Οι βιολογικές πόλεις είναι ένα δίκτυο από τοπικούς  φορείς με απώτερο σκοπό να προωθήσουν την έννοια ο πολιτισμός των βιολογικών πόλεων.

Ένα στυλ ζωής που θα συνυπάρχει με την φύση, και θα καθοδηγεί την αγροτική παραγωγή, σε μια κατεύθυνση που θα αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής. Θα προωθεί τα βιολογικά προϊόντα στα σχολεία, στα νοσοκομεία και θα προσανατολίζει τους καταναλωτές προς μια κατεύθυνση ποιότητας.

  DSCF5707555555

     Οι βιολογικές πόλεις θεωρούν ότι η βιολογική γεωργία είναι ένας τρόπος ζωής, μια διαφορετική  πρόταση στην καθημερινότητα , ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα οικονομικό σε μια διαφορετική βάση, ένα μοντέλο που θα καθορίζει ο πολίτης, ο καταναλωτής, ο άνθρωπος που θέλει να δώσει στη ζωή του με εντελώς διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο πολιτισμός και ότι είναι βιολογικό έχει σκοπό να ξεσηκώσει όχι μόνο τις εταιρείες παραγωγής άλλα όλο τον κόσμο σε μια διαφορετική διάσταση στην έννοια βιολογικές πόλεις.

Το σημαντικό είναι  οι πολίτες να γίνουν ενεργοί γιατί μόνοι αυτοί θα μπορέσουν να αλλάξουν ορισμένα δεδομένα…

Οι βιολογικές πόλεις παράγουν ένα μοντέλο οικονομικό, με την σκέψη ότι υπάρχουν πόροι αρκεί να τους αξιοποιήσουμε σωστά και λογικά.

Κατεύθυνση προς την αγροτική παραγωγή, τοπικά εδέσματα, τοπικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Ανάδειξη της περιοχής με ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα.

Οι βιολογικές πόλεις δεν είναι από ένα δίκτυο, αλλά μια γέφυρα επικοινωνίας, και συνεργασία του ανθρώπινου παράγοντα με την φύση. Ώστε να έχουμε μια ποιότητα και στην διατροφική αλυσίδα.

Μια σειρά από παραμέτρους αξιολογούνται και αξιοποιούνται καθημερινά από τους βιο, σε μια στενή συνεργασία με πολλές πόλεις  της Ευρώπης. Οι βιολογικές πόλεις  ξεκίνησαν από το Γκρουλιασκο της Ιταλίας με 183 πόλεις στο δίκτυο, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασίας σε αυτό τον τομέα. Στην Ευρώπη εξελίσσεται ως εξής στην Γερμανία η Νυρεμβέργη και το Μόναχο σαν επικεφαλής έχουν προσαρτήσει 20 πόλεις, στην Γαλλία το δίκτυο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, στην Ελλάδα ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και οι δήμοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και αρχίζουν να προσχωρούν στις βιολογικές πόλεις.

DSCF5713

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s