σαλιγκαρια

Ημέρα Σαλιγκαριού στην Δράμα

dimitra500

25/1/2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δράμας) σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ (Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας) και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, διοργανώνουν την «ΗΜΕΡΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ» στις 31 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη, στη Δράμα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής θα λάβουν χώρα ενέργειες που αφορούν:

ð       Ομιλία με θέμα: Παραγωγικά αποτελέσματα εκτροφής σαλιγκαριών έτους 2012 στη χώρα μας. Προβλήματα-Προοπτικές του κλάδου της σαλιγκαροτροφίας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αβραάμ Νικολαΐδης, γεωπόνος του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στις μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών που υπάρχουν στη χώρα μας, στα παραγωγικά αποτελέσματα των διαφόρων συστημάτων εκτροφής για το 2012 από ένα σημαντικό αριθμό εκτροφείων (έρευνα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για το σαλιγκάρι), τις τιμές που πετυχαίνουν τα σαλιγκάρια εκτροφής, τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στη χώρα μας, τα προβλήματα που συναντούν οι εκτροφείς στις επιχειρήσεις τους και τέλος τις προοπτικές του κλάδου της σαλιγκαροτροφίας.

ð       Θα δοθεί το «Δίπλωμα συμμετοχής» στους υποψήφιους εκτροφείς σαλιγκαριών που παρακολούθησαν σχετικό πενθήμερο σεμινάριο κατάρτισης, που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Δράμα τις προηγούμενες ημέρες.

ð       Θα μπορούν να λάβουν τον λόγο κατά την διάρκεια της ημερίδας εκπρόσωποι και φορείς εκτροφέων σαλιγκαριών ως και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αλλά και ένας αριθμός από τους ίδιους τους εκτροφείς.

ð       Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει έκθεση προϊόντων σαλιγκαριών, νωπών συσκευασμένων αλλά και επεξεργασμένων – μεταποιημένων προϊόντων σαλιγκαριών.

Η είσοδος στην εκδήλωση, που ξεκινά στις 10.00 π.μ., είναι ελεύθερη και η όλη εκδήλωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s