Κτηνοτροφία

ΔΩΔΩΝΗ : Όλα τα χθεσινά γεγονότα !

Δωδώνη: Ολοκληρώθηκε η πώληση της :

    Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε σήμερα η Αγροτική Τράπεζα ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση.

Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.

      Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της ΔΩΔΩΝΗ.

πηγή : kathimerini.gr

Σφοδρές αντιδράσεις για το ξεπούλημα της Δωδώνης

Μ. Κασσής, Ήπειρος τόπος να ζεις .. το έγκλημα ολοκληρώθηκε

    Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η οριστική μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, η οποία έγινε γνωστή την ώρα που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής εξαπέλυσε επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξίσου υψηλοί είναι οι τόνοι και στη γραπτή δήλωση που έκανε. Σ’ αυτή αναφέρει:

ακόλουθη δήλωση:

    «Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη ΔΩΔΩΝΗ και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την Ηπειρωτική Βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, ο τομέας του Γάλακτος.

  Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, εάν δεν συμμετέχει , και η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ , αποδεικνύει πως δεν είναι επιλογή του νέου σχήματος της Διοίκησης της Πειραιώς –ΑΤΕ, αλλά αποκλειστική ευθύνη του Κράτους.

   Αδιάφορα σφυρίζει και η Διοίκηση της Περιφέρειας συμπεριφερόμενη σαν κομματικός εγκάθετος. Η Ήπειρος, όμως, και τα Γιάννενα δε σφυρίζουν αδιάφορα. Αντιδρούν και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μείνει στα χαρτιά.

   Όσον αφορά την ανάπτυξη που κάποιοι «ευαγγελίζονται» πως την εννοούν; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και εξαθλιωμένη παραγωγική βάση;Γίνεται ανάπτυξη με ενίσχυση όσων χρωστούν και αποδυνάμωση όσων προσφέρουν;

Είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη Ήπειρος Τόπος να ζεις. Σ’ αυτή αναφέρει:

Το έγκλημα του ξεπουλήματος της «Δωδώνης», δυστυχώς συνετελέσθη.

    Με τον ίδιο προκλητικά αδιαφανή τρόπο, με τον οποίο μεθοδεύτηκε στο παρασκήνιο η παράδοση της «Ακρόπολης της Ηπείρου» σε ανομολόγητα συμφέροντα, έγινε και η ανακοίνωση της απόφασης, σήμερα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συζητούσε για το δρομολογημένο από καιρό ξεπούλημα που βαπτίστηκε δήθεν «ιδιωτικοποίηση».

   Φάνηκε και με αυτό τον τρόπο πόσο οι σημερινοί κυβερνώντες σέβονται την πλειοψηφία των Ηπειρωτών που διαφωνούν με αυτή την εγκληματική ενέργεια, η οποία, ας το ξέρουν, δεν θα μείνει ατιμώρητη από τους Ηπειρώτες.

    Αυτό που δεν πέτυχαν το 1992, νομίζουν ότι θα πετύχουν το 2012 και θα βγάλουν από το «παιχνίδι» μια επιχείρηση που άντεξε στον ανηλεή πόλεμο των καρτέλ και των πολυεθνικών μεγαθηρίων, μια συνεταιριστική εταιρία που εκπληρώνει το σκοπό της που είναι η στήριξη των παραγωγών, χωρίς να παραβλάπτονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

   Ας το καταλάβουν, η «Δωδώνη» δεν είναι απλά μια γαλακτοβιομηχανία, όπως ισχυρίζονται για να μειώσουν τη σημασία του εγκλήματός τους. Είναι η ίδια η αναπτυξιακή υπόσταση της Ηπείρου, είναι αυτή που, περισσότερο από κάθε τι, συνέβαλε στα 48 λειτουργίας της στο να κρατηθεί πληθυσμιακά ζωντανή η περιφέρεια μας, χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.

    Η παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις», που από την ίδρυσή της αγωνίστηκε για να μείνει η «Δωδώνη» αυτό που είναι πέντε δεκαετίες τώρα, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επανέλθει η δική μας «Ακρόπολη» σε ηπειρώτικα χέρια.

πηγή : eriruspost.gr

 

Σε κατάληψη διαρκείας η Δωδώνη- Έφοδος των κτηνοτρόφων μετά την αποχώρηση των Ρώσων

Εισαγγελέας και ΜΑΤ αυτή την ώρα στην βιομηχανία-

ΩΡΑ 16:50

    Την απομάκρυνση των κτηνοτρόφων που βρίσκονται στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη απαίτησε ο Εισαγγελέας που βρίσκεται επί τόπου. Επίσης ζήτησε να φύγουν άμεσα όλα τα τρακτέρ που βρίσκονται στην είσοδο του εργοστασίου. Οι κτηνοτρόφοι που παραμένουν συγκεντρωμένοι απάντησαν ότι οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ έχουν φύγει και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την απειλή των συλλήψεων. Στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, από τις αρχές του Νομού βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

ΩΡΑ: 16:20

   Εισαγγελέας αλλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται εδώ και μερικά λεπτά στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ο οποίος από το μεσημέρι είναι υπό κατάληψη. Ο Εισαγγελέας συζητά με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων,΄καθώς όπως φαίνεται το ζητούμενο είναι η απομάκρυνσή τους από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας. Έτσι άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί και η παρουσία των ΜΑΤ στον ίδιο χώρο, τα οποία περιφρουρούσαν μέχρι τη στιγμή που αποχώρησαν οι Ρώσοι.

ΩΡΑ 16:00

    Σε κατάληψη διαρκείας βρίσκεται από τις δύο το μεσημέρι η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μετά την αναμενόμενη μεν, αιφνίδια δε, απόφαση για μεταβίβαση των μετοχών. Λίγα λεπτά της ώρας χώρισαν σήμερα τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου και τους Ρωσο-Βρετανούς που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας.

   Κι αυτό επειδή την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του Fund επέλεξαν για να πάνε στη Δωδώνη, την ίδια ακριβώς ώρα συνεδρίαζε μέσα σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

    Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση να μην ζητηθεί από το σώμα η ακύρωση του διαγωνισμού αλλά να ζητηθούν εξηγήσεις για την διενέργειά του και την επιλογή του επενδυτή οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας έντονα τον Περιφερειάρχη.

    Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης, βρήκαν την είσοδο κλειστή. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπασαν την καγκελόπορτα και εισήλθαν στα γραφεία της εταιρίας.

Εκεί πληροφορήθηκαν ότι οι «ξένοι» είχαν ήδη αποχωρήσει.

    Νωρίτερα είχαν συγκεντρώσει τους εργαζόμενους στους οποίους μίλησε ο κ. Μάικλ Ο’ Νηλ. Ανέφερε πόσο πολύ αγαπά τα Γιάννινα και τη Δωδώνη, είπε ότι θα αναπτύξει την εταιρία μαζί και την Ήπειρο και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

     Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας πλέον διακόπτοντας κάθε παραγωγική διαδικασία της γαλακτοβιομηχανίας και δεν δείχνουν καθόλου διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Παράλληλα από τις Ενώσεις, που διατηρούν το 33% περίπου των μετοχών της Δωδώνης εξετάζεται νομικά η υπόθεση.

     Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Fund ζητά με εξώδικο να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας. Ήδη τα μέλη που προέρχονταν από την Αγροτική Τράπεζα έχουν υποβάλλει από χθες το βράδυ την παραίτησή τους. Οι Ενώσεις εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το ζήτημα αυτό, καθώς αν παραιτηθούν και οι δικοί τους εκπρόσωποι τότε αυτόματα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση, που ήταν το ζητούμενο εδώ και ημέρες.

πηγή : epiruspost.gr


Ένταση, ΜΑΤ και συλλήψεις στη Δωδώνη

    Στη σύλληψη του εκπροσώπου των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου Μιχάλη Τζίμα και του Προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, εν μέσω σπρωξιμάτων και αποδοκιμασιών στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.

   Η σύλληψη προκλήθηκε ύστερα από μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον του κ. Τζίμα, του κ. Μπαλτογιάννη και του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή, κάποιος κύριος Ιωακειμίδης, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΡωσοΓαλλοΒρετανικού ομίλου στον οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της Δωδώνης.

   Ο κ. Τζίμας, ο κ. Μπαλτογιάννης αλλά και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, αποφασισμένοι να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των νέων ιδιοκτητών της Δωδώνης.

Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας όπου βρίσκονται επίσης οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Όλγα Γεροβασίλη.

   Με μιας μικρής κλίμακας επιχείρηση οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν τους απώθησαν από τον προαύλιο χώρο της βιομηχανίας και απαιτούν την απομάκρυνση των τρακτέρ. Όλοι πάντως μέχρι στιγμής παραμένουν ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

πηγή : epiruspost.gr

Δωδώνη: Σύλληψη του βουλευτή Μιχάλη Κασσή
     Τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Μιχάλη Κασσή, τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλη Τσίμα και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτσογιάννη συνέλαβαν οι αστυνομικοί εντός της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που τελεί υπό κατάληψη από κτηνοτρόφους.

    Νωρίτερα το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου που συνεδρίασε, κατήγγειλε μεν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την αξιολόγηση των προσφορών, που κατατέθηκαν για τη ΔΩΔΩΝΗ, ωστόσο δεν ζήτησε ακύρωση της συμφωνίας.

πηγή : news247.gr

Επεισόδια στην ΔΩΔΩΝΗ

Βίντεο : ΣΚΑΙ με εικόνες απο ΗΠΕΙΡΟΣ TV


Δηλώσεις Μ.Κασσή για την σύλληψή του στην ΔΩΔΩΝΗ

     Η προσαγωγή έγινε ύστερα από μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον του κ. Τζίμα, του κ. Μπαλτογιάννη και του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή, κάποιος κύριος Ιωακειμίδης, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Ρωσό-Γαλλό-Βρετανικού ομίλου στον οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της Δωδώνης. Σύμφωνα με τον κ. Κασσή, ο οποίος μίλησε στη zougla.gr, ο εν λόγω κύριος υπέβαλε μήνυση κατηγορώντας τον ίδιο και τους κ.κ. Τζίμα και Μπαλτογιάννη ότι «προσέβαλαν τα θεία».

   Ο κ. Τζίμας, ο κ. Μπαλτογιάννης αλλά και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, αποφασισμένοι να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των νέων ιδιοκτητών της Δωδώνης.

   Οι δηλώσεις του κ. Κασσή στη zougla.gr:


Εκφράζουν την λύπη τους για τα επεισόδια οι νέοι ιδιοκτήτες της ΔΩΔΩΝΗΣ
   Εκφράζουμε την λύπη μας για τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών τονίζει σε ανακοίνωση της Strategic Initiatives

   Η Δωδώνη δεν χρειάζεται προστάτες. Χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κεφάλαια για να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, και δουλειά από όλους.

   Όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται ότι οι μόνοι που κερδίζουν από ανάλογες συμπεριφορές, είναι οι ανταγωνιστές της Δωδώνης και οι ξένες πολυεθνικές που γεμίζουν τα ράφια των supermarkets με τα δικά τους προϊόντα.

  Δύο φορές τα Ελληνικά δικαστήρια, ενώπιων των οποίων οι ίδιοι μας οδήγησαν, απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους.

   Η δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της πολιτείας για να προστατευτεί η περιουσία της Δωδώνης και ασφαλώς οι παραγωγοί και το προσωπικό από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της.

   Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέξει την Δωδώνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε βάρος της καλής λειτουργίας της επιχείρησης να οικοδομήσει τις κομματικές ή συνδικαλιστικές του φιλοδοξίες .

πηγη : ΗΠΕΙΡΟΣ TV

ΔΩΔΩΝΗ: Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων
   Σήμερα πλήθος κόσμου βρέθηκε από το μεσημέρι στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της ΔΩΔΩΝΗΣ για να δηλώσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της εταιρείας. Οι νέοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη, του μέλους του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μ. Τζίμα και του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Μ.Κασσή (εκ των οποίων οι δύο πρώτοι συνελλήφθησαν).

   Οι κτηνοτρόφοι και οι αλληλέγγυοι/ες παρέμειναν για ώρες στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου, πάντα με την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής.

    Ως Νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και καταγγέλλουμε την απόφαση της αστυνομίας να «προφυλάξει» το χώρο από τους φυσικούς του ιδιοκτήτες.

    Επίσης, καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση αστυνομικών ενάντια σε αλληλέγγυα αγωνίστρια, μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων, με αφορμή ότι βιντεοσκοπούσε την προκλητική στάση των αστυνομικών απέναντι σε εργαζόμενους και διαμαρτυρόμενους/ες.

    Η τρομοκρατία όσων αγωνίζονται και η καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει μέρα με τη μέρα.
Στη βαρβαρότητα, απαντάμε με αλληλεγγύη και με νέους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Απέναντι στο έγκλημα που σχεδιάζουν δε θα μείνουμε θεατές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

Η ΔΩΔΩΝΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

πηγή : LEFT.gr


Σε κατάληψη η Δωδώνη μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της

    Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα ΑΕ. Το τίμημα ανήλθε σε 20,85 εκατ. ευρώ. Μετά την ανακοίνωση της πώλησης, οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε κατάληψη της βιομηχανίας ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων προσήχθησαν μετά από μήνυση των νέων ιδιοκτητών ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλης Τσίμας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτσογιάννης και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής, ο οποίος συμμετέχει στην κινητοποίηση. Στην είσοδο της γαλακτοβιομηχανίας παραμένουν τα ΜΑΤ, ενώ οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται εντός κτιρίου δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν και θα συνεχίσουν την κατάληψη.

   Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

   Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της Δωδώνη.

   Οι κτηνοτρόφοι με την ανακοίνωση της μεταβίβασης των μετοχών προχώρησαν σε κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας. Όπως αναφέρει το epiruspost.gr οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου για λίγο δεν συνέπεσαν με τους Ρωσο-Βρετανούς που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας.

Κι αυτό επειδή την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του Fund επέλεξαν να πάνε στη Δωδώνη, την ίδια ακριβώς ώρα συνεδρίαζε μέσα σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

   Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση να μην ζητηθεί από το σώμα η ακύρωση του διαγωνισμού αλλά να ζητηθούν εξηγήσεις για την διενέργειά του και την επιλογή του επενδυτή οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας έντονα τον Περιφερειάρχη. Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης, βρήκαν την είσοδο κλειστή. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπασαν την καγκελόπορτα και εισήλθαν στα γραφεία της εταιρίας.

   Οι νέοι ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Εκφράζουμε την λύπη μας για τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών.

   Η Δωδώνη δεν χρειάζεται προστάτες. Χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κεφάλαια για να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, και δουλειά από όλους. Όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται ότι οι μόνοι που κερδίζουν από ανάλογες συμπεριφορές, είναι οι ανταγωνιστές της Δωδώνης και οι ξένες πολυεθνικές που γεμίζουν τα ράφια των supermarkets με τα δικά τους προϊόντα.

   Δύο φορές τα Ελληνικά δικαστήρια, ενώπιων των οποίων οι ίδιοι μας οδήγησαν, απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους. Η δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της πολιτείας για να προστατευτεί η περιουσία της Δωδώνης και ασφαλώς οι παραγωγοί και το προσωπικό από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της.

   Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέξει την Δωδώνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε βάρος της καλής λειτουργίας της επιχείρησης να οικοδομήσει τις κομματικές ή συνδικαλιστικές του φιλοδοξίες».

Νωρίτερα ο Μιχάλης Κασσής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

   «Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη ΔΩΔΩΝΗ και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την Ηπειρωτική Βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, ο τομέας του Γάλακτος.

   Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, εάν δεν συμμετέχει , και η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ , αποδεικνύει πως δεν είναι επιλογή του νέου σχήματος της Διοίκησης της Πειραιώς –ΑΤΕ, αλλά αποκλειστική ευθύνη του Κράτους.

Αδιάφορα σφυρίζει και η Διοίκηση της Περιφέρειας συμπεριφερόμενη σαν κομματικός εγκάθετος. Η Ήπειρος, όμως, και τα Γιάννενα δε σφυρίζουν αδιάφορα. Αντιδρούν και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μείνει στα χαρτιά.

   Όσον αφορά την ανάπτυξη που κάποιοι «ευαγγελίζονται» πως την εννοούν; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και εξαθλιωμένη παραγωγική βάση;Γίνεται ανάπτυξη με ενίσχυση όσων χρωστούν και αποδυνάμωση όσων προσφέρουν;

  Είναι εκτός τόπου και χρόνου».

πηγή : TVXS.gr

Αναμετάδωση απο τον ΣΚΑΙ με σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε:

O σημερινός Ριζοπσπάστης αναφέρει :
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Ολοκληρώθηκε το έγκλημα του ξεπουλήματος

    Την ολοκλήρωση του εγκλήματος του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ανακοίνωσε χτες ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ. Το 66,77% των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ παραδόθηκε στο εξευτελιστικό τίμημα των 20,8 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία «S.I.», όταν το ένα μέλος της κοινοπραξίας, η εταιρεία «ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ», φέρεται να οφείλει στη «ΔΩΔΩΝΗ» περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης όπως αναφέρεται από γνωρίζοντες το θέμα το αποθηκευμένο εμπόρευμα που έχει η ΔΩΔΩΝΗ ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ…

   Το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν, για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ και των εναπομεινασών αγροτοσυνεταιριστικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, που η τρικομματική κυβέρνηση έβγαλε με συνοπτικές διαδικασίες «στο σφυρί». Καλούνται να παλέψουν για κατάργηση του μνημονίου, για την ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής.

πηγή: Ριζοσπάστης

  Όλα τα tweets για την ΔΩΔΩΝΗ :

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s