Νέοι Αγρότες

Προβλήματα στην καταβολή 2ης & 3ης δόσης Νέων Αγροτών

    Eπιστολή στον ΥπουργόΥΠΑΑΤ κ Τσαυτάρη απέστειλε ο Γεωπονικός Σύλλογος Κοζάνης για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει απο την πορεία του προγράμματος Νέων Αγροτών .

  Όλη η Επιστολή :

Θέμα: «Προβλήματα στην καταβολή Β’ & Γ’ δόσεων Νέων Γεωργών»

Κ. Υπουργέ,     

     Έχετε ήδη γίνει κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Νέοι Γεωργοί του Μέτρο 1.2.1. του Π.Α.Α. για την είσπραξη της β’ και γ’ δόσης του επιχειρηματικού τους σχεδίου και που επικεντρώνονται:

1.Στη γραφειοκρατία που «γεννά» η διαδικασία, η οποία απαιτεί τροποποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των Νέων Γεωργών, ακόμη και όταν αυτοί έχουν πετύχει τους ελάχιστους δεσμευτικούς στόχους του προγράμματος.  

2.Στην χρονική αναντιστοιχία θεωρητικής και πραγματικής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (Α.Ε.Ε.). Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι αιτήσεις τροποποίησης έπρεπε να κατατεθούν εντός ενός μήνα από την ημερομηνία υποβολής της Α.Ε.Ε. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της Α.Ε.Ε. ήταν η 15η Μαΐου, οπότε η 15η Ιουνίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης τροποποίησης. Η σύνταξη της Α.Ε.Ε. ξεκίνησε (!) στα τέλη Μαΐου και σε μερικές αιτήσεις ακόμη δε τελείωσε! Όπως είναι φυσικό η ακριβής τροποποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου των Νέων Γεωργών μέχρι τις 15η Ιουνίου ήταν αδύνατη, αφού για να γίνει η τροποποίηση ήταν απαραίτητη η οριστικοποιημένη δήλωση Α.Ε.Ε.

     Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση η ΑΠ.4592/3- 4-2012, η οποία διόρθωσε σειρά παρόμοιων προβλημάτων.

      Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω και προκειμένου να χορηγηθεί κανονικά, χωρίς  προβλήματα, η Β’ και Γ’ δόση της επιδότησης που δικαιούνται οι Νέοι Γεωργοί, ζητάμε να διορθωθούν οι παραπάνω τυπικές παρά ουσιαστικές διατυπώσεις των αποφάσεων που περιγράφουν τη διαδικασία χορήγησης. Συγκεκριμένα:

α) Να μην απαιτείται η τροποποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου σε περιπτώσεις που καλύπτονται οι βασικοί δεσμευτικοί στόχοι και

β) να μην υπάρχει χρονικό όριο για τη κατάθεση της τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης.

    Είναι εκ των ων ουκ άνευ να σας επισημάνουμε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την απρόσκοπτη καταβολή των Β’ και Γ’ δόσεων των Νέων Γεωργών, για τους ίδιους τους δικαιούχους, για τις τοπικές κοινωνίες, για τις τοπικές οικονομίες αλλά και την χώρα γενικότερα.

        Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος                                     Η Γ. Γραμματέας

Σιόγκας Θεόδωρος                                 Πιστόλα Ευαγγελία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s