Κτηνοτροφία

Προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών καλαμποκιού ζητάει ο ΣΕΚ

.. Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη όπου έθεσε την κρισιμότητα της κατάστασης στην κτηνοτροφία. Ζήτησε από τον Υπουργό το κυρίαρχο αίτημα που έχουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας σήμερα που είναι τη χρηματοδότηση για την αγορά ζωοτροφών, η παραγωγή των οποίων είναι πολύ μειωμένη και ταυτόχρονα το κόστος της αγοράς τους έχει διπλασιαστεί. Ταυτόχρονα ζήτησε την απαγόρευση για ένα μήνα των εξαγωγών καλαμποκιού, του οποίου τώρα άρχισε η συγκομιδή, έως ότου υπάρξει η χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων για την αγορά τους.
πηγή:
paseges.gr
Ημερ/νία δημοσίευσης:
5 Σεπτεμβρίου 2012
Σύνδεση:

.. Για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ το Προεδρείο τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η εξαίρεση των ΕΑΣ από το διαγωνισμό και ζήτησε  από τον Υπουργό να ασκήσει όλη την επιρροή του στην Κυβέρνηση προκειμένου να μην διαπραχθεί ένα έγκλημα για την κτηνοτροφία της χώρας γιατί δεν κινδυνεύει μόνο η Δωδώνη να περάσει σε ξένους επενδυτές αλλά και η Φέτα, ως ΠΟΠ η οποία αποτελεί πάντα τη ναυαρχίδα των προϊόντων μας, αφού ήδη υπάρχει πρόταση από τρίτες χώρες  για την αναγνώριση της Φέτας σε αυτές ως Δωδώνη. Γι’ αυτόν τον επιπλέον πολύ σοβαρό λόγο η Δωδώνη πρέπει να περάσει στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε τα  εθνικά μας συμφέροντα και την αξιοπρέπεια της χώρας .

Νέοι κανόνες διαχείρισης βοσκοτόπων ενόψει τη νέας ΚΑΠ 2014-2020:

.. Υπάρχει άμεση ανάγκη, ενόψει της νέας ΚΑΠ, η οποία απαιτεί  μόνιμους  βοσκότοπους, εκτατικοποίηση και  ευζωία  των  ζώων, να γίνει  νέος  κανόνας  που  να  ρυθμίζει  τη νομή,  τη  χρήση   και  την  διαχείριση των βοσκοτόπων. Επίσης κατατέθηκε πρόταση η οποία περιλαμβάνει χρήση αγροτικής γης υπέρ της κτηνοτροφίας  ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των κτηνοτροφικών μονάδων στις πεδινές εκτάσεις.

.. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει επιτέλους η αρμοδιότητα  των δασών  και των βοσκοτόπων  να φύγει  από το ΥΠΕΚΑ  και να  επιστρέψει στο φυσικό χώρο που είναι το ΥΠΑΑΤ

.. Το Προεδρείο έθεσε  επίσης στον Υπουργό  και άλλα ζητήματα κρίσιμα που απαιτούν άμεσα λύση όπως η ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών  η επιστροφή του ο ΕΛΟΓΑΚ στην αυτονομία του, επ’ ωφελεία της κτηνοτροφίας    – η ρύθμιση των οφειλών  των κτηνοτρόφων  προς ΔΕΗ,  η υπαγωγή των ζωοτροφών στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, η ηλεκτρονική διασύνδεση σφαγείων – υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης των κρεάτων στην ταμειακή μηχανή, επιστροφή σε όλους τους κτηνοτρόφους  του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί της αξίας πώλησης των προϊόντων τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s