Ελιά / Κτηνοτροφία

Επίλυση άμεσων αγροτικών προβλημάτων

    Την αντιμετώπιση τεσσάρων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους έθεσαν με επιστολή τους στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Μαραβέγια πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    Συγκεκριμένα, οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ Πετράκος, βουλευτής Μεσσηνίας, Ευ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σ. Αραχωβίτης , βουλευτής Λακωνίας, Δ.Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας και Μ. Κριτσωτάκης, βουλευτής Ηρακλείου, με επιστολή τους στον υπουργό ζητούν να αντιμετωπίσει άμεσα επείγοντα προβλήματα, με κυριότερο και πιο άμεσο αυτό της κατ’ εξαίρεσιν πρόσληψης προσωπικού για τη δακοκτονία. Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Θ. Πετράκου με τον υπουργό, ο οποίος συμφώνησε με τον επείγοντα χαρακτήρα των ζητημάτων και τόνισε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθούν.

      Ειδικότερα τα θέματα που τίθενται είναι τα εξής:

Η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού για τη δακοκτονία, που αφορά την παραγωγή ελαιολάδου-βρώσιμων ελιών.

Η παράταση εφαρμογής του νόμου περί συνεταιρισμών με ταυτόχρονη πρόβλεψη για τη θητεία των αντιπροσώπων στις ΕΑΣ -δικαίωμα που δίνει ο νόμος στον υπουργό.

Παράταση της απόφασης περί χορήγησης Αδειών για Υφιστάμενα Δικαιώματα Χρήσης Νερού για έξι μήνες. Η προθεσμία λήγει 16/6/2012.

Παράταση της απόφασης περί “Εξαίρεσης από Κατεδάφιση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων”. Ζητούνται τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, που αφορά την εξαίρεση από την κατεδάφιση κτισμάτων με κτηνοτροφική χρήση, εναρμόνιση με τον Νόμο 4056/2012 και παράταση τουλάχιστον έξι μηνών για εξαίρεση.

                        Πηγή : η Αυγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s