αγροτικά

διακοπή Νερού λόγω χρεών στην ΔΕΗ

    Κόπηκε το νερό σε 3000 αγρότες λόγω οφειλών στην ΔΕΗ  

     Ο λόγος για τους 3.000 αγρότες, που είναι μέλη του Οργανισμού Τοπικών Εγγείων Βελτιώσεων Πελοπίου (ΤΟΕΒ), και οι οποίοι έμειναν χωρίς νερό εξαιτίας όχι απλώς των χρεών του οργανισμού προς τη ΔΕΗ, αλλά της άρνησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να αποδεχθεί διακανονισμό των χρεών και να ζητά την καταβολή ολόκληρου του ποσού για να επανασυνδέσει το ρεύμα !

   Γεγονός είναι ότι τα χρέη του Οργανισμού προς τη δημόσια επιχείρηση φτάνουν τα 270.000 ευρώ. Η πρόταση διακανονισμού αφορούσε στην καταβολή κατ΄ αρχήν 90.000 ευρώ, δηλαδή του ενός τρίτου, και στη συνέχεια των υπολοίπων.

        «Σήμερα πια, όλοι χρωστάμε στη ΔΕΗ, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Βρισκόμαστε, όμως, στην έναρξη της αρδευτικής περιόδου και δεν μπορεί η ΔΕΗ να μας κόβει το ρεύμα», δηλώνει με απόγνωση ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου, Παναγιώτης Κατσώλης, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο.

    Τελικά, μετά από πέντε άνυδρες μέρες και παρέμβαση τοπικών φορέων, η ΔΕΗ αποδέχθηκε το διακανονισμό και επανασύνδεσε το ρεύμα.

        Πηγές της επιχείρησης σχολιάζουν, πάντως, ότι οι αγροτικοί οργανισμοί και συνεταιρισμοί χρωστάνε υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ και ότι οι εντολές διακοπής ρεύματος αποτελούν μονόδρομο, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων της επιχείρησης.

  διαβάστε όλο το άρθρο στο 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s