Νέοι Αγρότες / Τρόφιμα / αγροτικά

Νέοι Αγρότες & Αγορές Αγροτών

 

   «Μία νέα μορφή αγοράς αυτοτελούς και ανεξάρτητης από κάθε άλλη μορφή αγοράς, όπου συμμετέχουν αμιγώς παραγωγοί και έκαστος διαθέτει τα πιστοποιημένα ιδίας παραγωγής προϊόντα του, πρωτογενή ή μεταποιημένα» υποστηρίζει η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας.

 Οργάνωσαν την Κυριακή, 1 Απρ 2012,  την πρώτη πειραματική-πιλοτική ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΩΝ στην Κούλουρα Ημαθίας.

       Τα αποτελέσματα :  απο τις 7.00 ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι  πρώτοι καταναλωτές και στις 9.00 έπρεπε να ανακοινωθεί ότι θα επαναληφθεί λόγω της μεγάλης προσέλευσης .

       Δεν είναι τυχαίο ότι σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερες από 20.000 νομικά κατοχυρωμένες αγορές αγροτών. Στη χώρα μας λειτουργούν 42 Αγορές Βιοκαλλιεργητών σε όλη την Επικράτεια και 1 Αγορά Αγροτών στη Θράκη, παρόλο που θεωρούνται παράνομες, διότι δεν υφίσταται νομοθεσία που να τις κατοχυρώνει.

        Οι παρούσες συνθήκες αναδεικνύουν, όσο ποτέ άλλοτε, την ανάγκη για μία σαφή και αποτελεσματική νομοθεσία που να επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία αγορών παραγωγών στη χώρα μας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε η προτεινόμενη λύση να λάβει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής και όλων των βουλευτών.

                                  διαβάστε όλο το

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s