Φωτοβολταϊκά

Αγρότες εξαπατήθηκαν από εταιρεία φωτοβολταϊκών

 

       Ο βουλευτής τη ΝΔ , Μάξιμος Χαρακόπουλος καταγγέλνει το πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλούς αγρότες οι οποιοι έδωσαν προκαταβολές στην εταιρία κατασκευής φωτοβολταϊκών «KLT ENERGY ΑΕ » η οποία σταμάτησε την λειτουργία της κυρήσσοντας χρεωοκοπία & ένταξη της στο άρθρο 99,   αφήνοντας με τεράστια δάνεια τους αγρότες οι οποίοι είχαν προκαταβάλει  χρήματα ή  επιταγές στην συγκεκριμένη εταιρεία για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

η δηλωσή του έχει ώς εξής :

      Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους υποψήφιους επενδυτές παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά  συστήματα η πρόσφατη αδυναμία της εταιρίας «KLT ENERGY ΑΕ» να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αποφάσισε τη διακοπή της  δραστηριότητάς της, οδηγώντας σε απελπισία δεκάδες ιδιώτες επενδυτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αγρότες.
    Ειδικότερα, οι επενδυτές αυτοί, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχαν συνάψει με την εν λόγω εταιρεία, κατά την υπογραφή των ιδιωτικών συμφωνητικών, της παρέδωσαν επιταγές χιλιάδων ευρώ. Οι επιταγές αυτές προβλεπόταν ότι είχαν εγγυητικό χαρακτήρα και αφενός μεν η πληρωμή τους είχε εξαρτηθεί από την έγκριση του δανείου που είχαν ζητήσει οι αγρότες-επενδυτές, αφετέρου από την ολοκλήρωση του έργου από την εργολάβο εταιρεία.
    Και ενώ η εταιρεία παρέδωσε  τις επιταγές στις τράπεζες, τελικά προκύπτει ότι τα ποσά που εξασφάλισε δεν τα διέθεσε για το σκοπό για τον οποίο αυτά είχαν εκδοθεί ενώ, επικαλούμενη αδυναμία τραπεζικού δανεισμού, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα περισσότερα έργα από αυτά που έχει αναλάβει. Πρόσφατα, μάλιστα, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, επιβαρύνοντας με τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις τους υποψήφιους επενδυτές που δέχθηκαν τη χαριστική βολή μετά την απόφαση των τραπεζών να σφραγίσουν τις επιταγές, τις οποίες παράνομα και αντισυμβατικά η εργολάβος εταιρεία παρέδωσε σε τράπεζες. Αλλά και εκείνες παράνομα και αντίθετα με τους Κανονισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας τις δέχτηκαν για χρηματοδότηση της εταιρείας, εκδίδοντας διαταγές πληρωμής με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών. Μη δυνάμενοι να αντιδράσουν διαφορετικά, οι επενδυτές κατέθεσαν αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εταιρίας, τα οποία μάλιστα κέρδισαν πρόσφατα.
    Η γενική αίσθηση που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών είναι, πως για άλλη μια φορά, βρίσκονται ανυπεράσπιστοι και χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, σε ένα επενδυτικό περιβάλλον αμφίβολης αξιοπιστίας και φερεγγυότητας».
    Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:
1.    Επειδή οι άνθρωποι που επένδυσαν δείχνοντας εμπιστοσύνη στην εν λόγω εταιρεία βρίσκονται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, σε τραγική οικονομική θέση, προτίθεστε να μεριμνήσετε προκειμένου να αποφύγουν  την οικονομική καταστροφή; Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων;   
2. Ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες που υποχρεούται να παρέχει η πολιτεία στις περιπτώσεις αντίστοιχων επενδυτικών ναυαγίων και γιατί δεν εφαρμόστηκαν στην περίπτωση αυτή;    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s