Τρόφιμα / αγροτικά

Απούλητα κηπευτικά λόγω E.coli

     Σε απόγνωση είναι οι καλλιεργητές αγγουριών στην Τριφυλία, καθώς πλέον τα προϊόντα τους όχι μόνο έχουν εξευτελιστικές τιμές, αλλά μένουν κι απούλητα με αποτέλεσμα ν’ αναγκάζονται να τα πετάνε.

    Η ζημιά είναι μεγάλη, όπως μας επισήμαναν, και κυρίως σχετίζεται με την αναστάτωση που ξεκίνησε στη Γερμανία για το βακτήριο E.Coli και τα αγγούρια της Ισπανίας που είχαν ενοχοποιηθεί αρχικά. Η υπόθεση αυτή είχε δραματικές επιπτώσεις και για τις καλλιέργειες της Τριφυλίας. Οπως μας είπαν παραγωγοί, από την αρχή ήταν χαμηλή η τιμή των αγγουριών, αλλά μετά το σάλο που προκλήθηκε η ζήτησή τους σταμάτησε απότομα.

    Αυτό που ζητούν οι καλλιεργητές είναι το ελληνικό κράτος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Υπογραμμίζουν ότι έχουν υποστεί ολική καταστροφή, τη στιγμή που το κόστος καλλιέργειας είναι στα ύψη.

πηγή :

YΓ. – πρόταση του υποφαινόμενου συντάκτη : δεν είναι ανάγκη να τα πετάνε,  μπορούν να τα μοιράζουν στους αγανακτισμένους ή σε γυναίκες για καλλυντικούς σκοπούς ( γνωρίζετε πόσο συνάλλαγμα φεύγει κάθε χρόνο για εισαγωγές καλλυντικών; )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s