Ειδήσεις

Απογραφή πληθυσμού 2011

    Από αύριο Τρίτη 10 Μάη και μέχρι τις 24 Μάη ξεκινά η γενική απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2011, που διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή  και θα διαρκέσει 2 βδομάδες .

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στόχος της έρευνας είναι :

να συγκεντρωθούν δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας,

    Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι «απολύτως εμπιστευτικά και δε θα ζητηθεί κανένα έγγραφο από κανέναν».

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει και τα παρακάτω:

  • Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
  • Το ερωτηματολόγιο αφορά την κατοικία του νοικοκυριού, τα άτομα που μένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσής τους και την κατάσταση απασχόλησής τους. Η όλη διάρκεια της συνέντευξης δε θα ξεπερνά τα 20 – 25 λεπτά για ένα μέσο νοικοκυριό.
  • Θα υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης και ερωτηματολόγια μεταφρασμένα σε αρκετές γλώσσες, για τους κατοίκους της χώρας που δε μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.
  • Οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες θα επισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Για τις ανάγκες της έρευνας θα εργαστούν περίπου 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες. Σε περίπτωση αμφιβολίας οι απογραφόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη ή στον αριθμό της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ (213.135.2138-2140) και να εξακριβώνουν την ταυτότητα του απογραφέα.

One thought on “Απογραφή πληθυσμού 2011

  1. Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση-επισήμανση σχετικά με την απογραφή πληθυσμού 2011.Για μια ακόμα φορά τα άτομα με αναπηρία δεν υπολογίζονται σαν πολίτες αυτής της χώρας. ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο έντυπο δεν υπάρχει ερώτηση για το εάν κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άτομο με αναπηρία.Το κράτος προφανώς δεν ενδιαφέρετε να μάθει με την ευκαιρία της απογραφής πληθυσμού πόσα επιτέλους είναι στη χώρα μας τα άτομα με αναπηρία.Και το κάνει για τον απλό λόγο ότι εάν ξέρει θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του.Συμμετέχοντας σαν απογραφέας στην προηγούμενη απογραφή είχα «ανακαλύψει» άτομα που οι οικογένειες τα είχαν «κρυμένα» στο σπίτι από «ντροπή» και δυστυχώς το έντυπο δεν μου έδινε την δυνατότητα να το αναφέρω σε καμία στήλη ή παράγραφο.Το ίδιο γίνεται και τώρα.Προσωπικά θΑ ΑΡΝΗΘΩ να απογραφώ και ας με πάνε στα δικαστήρια από την στιγμή που δεν υπάρχει στο έντυπο απογραφής πρόβλεψη για τα άτομα με αναπηρία σωματική ή πνευματική.Τους ενδιαφέρει εάν η κουζίνα μας είναι μεγαλύτερη από 4 τμ και δεν τους ενδιαφέρει εάν υπάρχουν ΑΜΕΑ στην οικογένεια.Κανονικά θα έπρεπε όλες οι οικογένειες με ΑΜΕΑ να κάνουν το ίδιο.Ευγενικά να πουν στον απογραφέα ΑΡΝΟΥΜΑΙ να απογραφώ για τον παραπάνω λόγο.

    Εδώ είναι και το έντυπο για του λόγου το αληθές

    http://www.inews.gr/98/apografi-plithysmou-2011-deite-to-entypo.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s