Τρόφιμα / αγροτικά

η Φάβα Σαντορίνης πλέον και προίόν ΠΟΠ

πλέον  Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης αποτελεί η Φάβα της Σαντορίνης και με Ευρωπαϊκή Βούλα , αφού δημοσιεύτηκε στο «φύλλο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

διαβάστε τoν κανονισμό       &       

Η Ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου προϊόντος:  διαφορετικό είδους φυτού [ Lathyrus clymenum] το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά στην συγκεκριμένη περιοχή & ευθύνεται για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προϊόντος. 

Κοινά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων νήσων :  το ηφαιστειογενές έδαφος & ιδιαίτερο μικροκλίμα τους -ξηροθερμικό, υψηλή ηλιοφάνεια, συνοδευόμενη με ισχυρούς βόρειους   άνεμους  (μελτέμια)

Οριοθέτιση περιοχής παραγωγής : τόπος παραγωγής είναι τα παρακάτω νησιά – περιοχές :

  Θήρα  Παλαιά Καμένη   Άσπρο   Χριστιανή
 Θηρασία   Νέα Καμένη   Ασκανιά  

                                                                                 
στα  Χημικά χαρακτηριστικά: έλεω εδαφοκλιματικών συνθηκών,  η  Φάβα Σαντορίνης :

  •  περιέχει ποσοστό υδατανθράκων γύρω στο  63 %
  • έχει ποσοστό πρωτεϊνών  γύρω στο 20 %

Βαθμός ευκολίας  Μαγειρέματος: το σχετικά μικρό μέγεθος  σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό  υδατανθράκων καθιστούν την Φάβα Σαντορίνης σχετικά  «ευκολομαγείρευτη»  & σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλα  ομοειδή όσπρια

Συντήριση του προϊόντος:  έχει  υψηλό βαθμό αφυδάτωσης & φυσικής  απολύμανσης των σπερμάτων οπότε η συντήρηση της Φάβας Σαντορίνης μπορεί να συντελεστεί για μακρό χρονικό διάστημα χωρίς προσθήκη χημικών ή άλλων τεχνιτών διαδιακασιών

  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s