Νέο βιβλίο Σαλιγκαροτοφίας

Το σαλιγκάρι και η εκτροφή του

Έτος συγγραφής:  2010

Συγγραφέας:  Κεβρεκίδης Κ. Σάββας   Εκτροφέας – Παραγωγός

Περιεχόμενα

1.    Ιστορία του σαλιγκαριού ………………………………………… 7

2.    Το σαλιγκάρι στην Ελλάδα ………………………………………… 9

3.    Τα φαγώσιμα σαλιγκάρια ………………………………….. 11

4.    Κέλυφος …………………………………………………… 21

5.    Η μορφολογία του σαλιγκαριού …………………………. 23

Το κεφάλι…………………………………………………………… 24

Αναπνευστικό σύστημα……………………………………… 25

Κυκλοφορικό σύστημα………………………………………… 26

Πεπτικό σύστημα………………………………………………. 27

Νευρικό σύστημα……………………………………………….. 28

6.    Η αναπαραγωγή ………………………………………….. 31

         H απόθεση των αυγών………………………………….. 33

         Η εκκόλαψη των αυγών………………………………… 34

7.    Το επίφραγμα ……………………………………………… 37

8.    Η χειμερία και καλοκαιρινή νάρκη …………………… 38

9.    Η εκτροφή ……………………………………………… 41

10.  Εκλογή των ειδών για εκτροφή ……………………….. 45

11.  Τρόποι και συστήματα εκτροφής και κόστος εγκατάστασης………. 49

12.  Εκλογή του κατάλληλου τόπου και χώρου …………… 89

         Η αποστείρωση του εδάφους, αρχικές εργασίες…… 90

         Συστήματα περίφραξης του εκτροφείου……………… 91

13.  Οι εργασίες στο εκτροφείο ………………………………. 95

         Η τοποθέτηση, εργασίες και παροχή τροφής

στο ανοιχτού Γαλλικού τύπου…………………………… 95

         Η τοποθέτηση, εργασίες και παροχή τροφής

στο ανοιχτού Ιταλικού τύπου…………………………. 99

         Η τοποθέτηση, εργασίες και παροχή τροφής

στο κλειστού Γαλλικού τύπου………………………… 99

         Η τοποθέτηση, εργασίες και παροχή τροφής

στο σύστημα της κουρτίνας………………………. 100

         Οι τροφές………………………………………….. 101

14.  Οι εχθροί του σαλιγκαριού …………………… 105

15.  Παθολογίες ……………………………………. 111

16.  Συλλογή, ξήρανση και συντήρηση ……….. 127

         Σαλιγκάρια έτοιμα για κατανάλωση…….. 127

         Η διαδικασία του καθαρισμού………………. 128

         Κονσερβοποιίες…………………………………… 132

         Φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακευτικές χρήσεις….. 133

17.  Το σαλιγκάρι σαν τροφή του ανθρώπου …………….. 135

         Θρεπτική αξία…………………………………………………. 135

18.  Το σαλιγκάρι στην κουζίνα ……………………………… 137

         Συνταγές…………………………………………………… 139

19.  Βιολογική καλλιέργεια, Πιστοποίηση …………………. 147

20.  Βιβλιογραφία ……………………………………………… 153 

Η τιμή είναι 28 ευρώ συν 5,5% Φ.Π.Α.

Τα έξοδα μεταφοράς βαρύνουν τον πελάτη.

Διάθεση: από τον συγγραφέα στα τηλέφωνα:  

6951232119  Vodaphone    6982238085  Whats Up

 με e-mail: info@koxliasfarm.gr

Σχόλια – Περίληψη απο τον συγγραφέα :  κλίκ εδώ

One thought on “Νέο βιβλίο Σαλιγκαροτοφίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s