Δελτίο Τύπου Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας

         Πολύ μεγάλη επιτυχία , καθώς πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα παρακολούθησε την ημερίδα που διεξήχθη στις την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 με θέμα «Εκτροφή σαλιγκαριών»   και συνδιοργανώθηκε από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων  του Ν. Λάρισας.

          Στις πολύ ενδιαφέρουσες    εισηγήσεις  διατυπώθηκαν θέματα που αφορούν  Τύπους Εκτροφής Σαλιγκαριών, Ειδικά Θέματα Βιολογίας Σαλιγκαριών, Ειδικά Τεχνικά Θέματα Μονάδων Εκτροφής Σαλιγκαριών, και η   Οικονομική Βιωσιμότητα Μονάδων Εκτροφής Σαλιγκαριών.

        Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νεοφύτου Πρόεδρος  του Τμήματος  Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, η κ. Χατζηιωάννου εκλεγμένη Λέκτορας και η κ. Σ. Ματσιώρη Λέκτορας του ίδιου Τμήματος, καθώς και ο κ. Κατσούλας  Επ. Καθηγητής του Τμήματος  Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού  Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

          Οι Πανεπιστημιακοί μέσω των εισηγήσεων τους και απαντώντας σε πάρα πολλές ερωτήσεις  τόνισαν πως η εκτροφή σαλιγκαριών αποτελεί μια καλή μορφή επένδυσης για τους εν δυνάμει σαλιγκαροτρόφους  η οποία όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο και προσοχή. Η εκτροφή σαλιγκαριών παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ελληνικό χώρο εφόσον εξετασθούν οι συνθήκες και με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί ως ένας νέος κλάδος ζωικής παραγωγής, που απαιτεί τεχνογνωσία και υποστήριξη. Τις επόμενες μέρες μετά από αίτημα των συνδιοργανωτών  θα υπάρχει  η δυνατότητα στη διάθεση όλων σύνοψης-περίληψης των εισηγήσεων .

             Στο προεδρείο της ημερίδας ήταν το μέλος του Δ.Σ Γεωπονικού  Συλλόγου Ν. Λάρισας Παναγούλης Χ. , το μέλος του Δ.Σ Σύλλόγου  Επαγγελματιών Γεωπόνων  του Ν. Λάρισας Καρτσιαφλέκης Κ.  και ο ο Πρόεδρος του  Γεωπονικού  Συλλόγου Ν. Λάρισας  Σοφολόγης Δημήτρης. Χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε Παράρτηματος  Κεντρικής Ελλάδας κ.Σκόρδας και ο Πρόεδρος  Συλλόγου  Επαγγελματιών Γεωπόνων  κ.Κατσής .

          Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης ,η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σταφύλη, ο κ. Κ. Κίττας Καθηγητής του Τμήματος  Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού  Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πλήθος κόσμου γεωπόνων, αγροτών και μη οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη νέα αυτή μορφή γεωργικής εκμετάλλευσης.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s